B2B groeistrategie

7 marketing voorspellingen die we niet meer aan kunnen horen

31 december 2013 - Geschreven door Meike Cremers

medium_306544780Aan het eind van het jaar schieten ze als paddenstoelen uit de grond: blogartikelen die de marketingtrends van het volgende jaar voorspellen. Soms kunnen ze best interessant, inzichtelijk of verhelderend zijn maar vaak zitten ze vol herhaling en jargon. Daarom in dit blogartikel 7 marketing voorspellingen die we niet meer aan kunnen horen. Sommige voorspellingen zijn al lang uitgekomen, sommigen zijn buitensporige claims en voor sommigen is er geen enkele kans dat ze (in 2014) uit zullen komen. Dus waar moeten we ons in 2014 wél, en vooral níét op focussen?

1) Volgend jaar wordt het jaar van mobile

De afgelopen jaren werd elk nieuwe jaar voorspeld als  ‘het jaar van mobile’ en dat gebeurt nu ook weer met 2014. Onderzoek wijst echter uit dat het mobiele verkeer in 2013 al vijftien procent van het totale internetverkeer voor zijn rekening nam. We kunnen dus gerust zeggen dat de mobiele trend ons al lang heeft bereikt. Zo is het al meer dan normaal dat mensen websites op hun smartphone bekijken en producten met hun tablet kopen.  Om mobiele bezoekers tevreden te houden is het van belang dat je website responsive of mobiel-proof is. Is dat bij jouw website niet het geval? Dan is 2014 een goed jaar om te investeren in mobile!

2) De klant zal de volledige controle hebben over de zakelijke relatie

Oud nieuws: klanten hebben altijd al de touwtjes in handen gehad in zakelijke relaties. Is dat niet hoe het hele systeem van vraag en aanbod werkt? Wat verandert is, is dat individuele klanten nu een grotere impact kunnen hebben op jouw bedrijf door  nieuwe technologische ontwikkelingen. Één tweet kan je bedrijf bijvoorbeeld een crisis of juist ongekend succes brengen. Daarnaast heeft de toegang tot oneindig veel informatie ervoor gezorgd dat je sales teams minder controle hebben over de kopende klant. Maar ook deze situaties kwamen al veelvuldig voor in 2013. Je kunt als bedrijf in 2014 iets van deze controle terug winnen door goede monitoring en webcare.

3) Social media zullen helemaal draaien om engagement

Eye opener: social media zijn niet alleen goed voor het creëren van engagement. Je moet meerdere technieken gebruiken om volgers te verzamelen en meer verkeer naar je website te leiden. Probeer daarom balans te vinden tussen het versturen van berichten, het genereren van leads en het opbouwen van een band met je volgers. Denk bijvoorbeeld aan het verwijzen naar (content op) je website, het delen van informatie, het aanbieden van deals of promoties of het mengen in discussies of groepen.

Onder onderzoekers hebben marketing variabelen als betrokkenheid, loyaliteit en engagement nog steeds de aandacht. Doe mee aan dit onderzoek (vragenlijst van vijf minuten) over Facebook fanpagina’s en lees binnenkort de resultaten op Heuvelmarketing.com.

4) SEO zal het loodje leggen

Voorspellingen als deze komen waarschijnlijk voort uit de veranderingen die Google heeft doorgevoerd. Echter zullen mensen ook in 2014 zoekmachines blijven gebruiken voor het zoeken naar antwoorden op vragen. En omdat marketeers willen dat hun bedrijf in dat geval opvalt, zullen zij content moeten creëren die makkelijk wordt gevonden. Oftewel: search engine-optimized content. Mensen blijven alsmaar actief op zoek gaan naar nieuwe informatie en daarom blijven zoekmachines, inclusief social media, belangrijk en de moeite waard om in te investeren.

5) Meer marketeers zullen zich focussen op visuele content creatie

Het is bekend dat mensen erg houden van visuele content, omdat dit veel makkelijker te verwerken is dan tekstuele content. Dat geldt zowel offline als online. Visuele content creatie was vorig jaar al belangrijk, maar ook dit jaar en komend jaar. Geen revolutionaire voorspelling, maar iets dat al jarenlang aan het groeien is. Zoek op het internet naar inspiratie voor visuele content, zoals een infographic, en bekijk eens deze design tips voor je website.

6) Marketingafdelingen zullen uitgeverijen worden

Terwijl we er allemaal naar streven om productieve content creators te worden voor onze marketingafdelingen, bestaat er nog steeds een grote kloof tussen marketingafdelingen en uitgeverijen. En het is onwaarschijnlijk dat die kloof in 2014 gedicht wordt. Marketingafdelingen hebben simpelweg niet de middelen, teams en budgetten om zich te kunnen gedragen als uitgeverijen. Volgens het jaarlijkse Inbound Marketing rapport van Hubspot heeft slechts tien procent van de bedrijven een speciale content marketeer in dienst. En meer dan  tachtig procent van de bedrijven heeft minder dan zes mensen in hun inbound marketing team. Met kleine teams en marketing medewerkers die zich niet volledig kunnen focussen op content creatie, zullen marketingafdelingen niet uit kunnen groeien tot uitgeverijen.  

7) Marketing managers zullen eindelijk investeren in social

News flash: uit onderzoek blijkt dat negentig procent van de directeuren social media tools belangrijk vindt voor de naamsbekendheid en reputatie van het bedrijf. Het is dus niet zo dat zij niet wíllen investeren in social media. Managers willen alleen zeker weten dat ze op het juiste moment en op de juiste plek investeren om de ROI van social media te optimaliseren. Tegenwoordig kun je allerlei gegevens verzamelen met analytics tools. Gebruik deze gegevens om je manager ervan te overtuigen dat jij op de juiste manier investeert in social media.

Natuurlijk kan niemand de toekomst echt voorspellen. We zullen volgend jaar pas weten in hoeverre bovenstaande voorspellingen zijn uitgekomen. Neem dergelijke voorspellingen dan ook met een korreltje zout en houd vooral je marketinganalyses in de gaten. Deze kunnen je betrouwbaardere voorspellingen geven voor je social media, inbound marketing en content creatie koers dan een kristallen bol. Wij hopen je daar ook in het nieuwe jaar weer bij te kunnen ondersteunen.

Wij wensen je een heel succesvol 2014 toe!

New Call to action

Bron: Hubspot

Fotocredit

Laat een reactie achter!