Inbound marketing

Adverteren op LinkedIn, hoe werkt dat?

20 januari 2015 - Geschreven door Nynke de Blaauw

Adverteren_op_LinkedInEigenlijk hoeft de waarde van een (bedrijfs)profiel op LinkedIn niet meer uitgelegd te worden. Maar voor degenen die nog niet overtuigd zijn: LinkedIn heeft meer dan 300 miljoen gebruikers wereldwijd en dit zijn de beste bedrijfspagina’s van 2014. Deel interessante content op je bedrijfspagina, plaats discussies in groepen en sponsor updates waardoor meer mensen weet krijgen van de informatie die jij deelt. Adverteren op LinkedIn vergroot je bereik en naamsbekendheid. Dus waar wacht je nog op? Lees in dit blog hoe adverteren op LinkedIn werkt.

 

Advertentie

LinkedIn geeft je verschillende opties op het gebied van adverteren. Allereerst de ‘gewone’ advertenties zoals je die vaker ziet op internet. Je herkent ze op je LinkedIn profiel of het update overzicht aan de module Ads you may be interested in rechts in je scherm. Zoals je hieronder in het voorbeeld uit mijn profiel kan zien, bestaat deze soort uit een kleine afbeelding, een titel en een kort tekstje.

LinkedIn_Ads_goed

 

(Direct) Sponsored updates

De tweede soort kom je tegen als je naar de homepage gaat. Daar zie je in het update overzicht berichten die bestaan uit updates die je contacten delen of liken en daarnaast discussies uit groepen die volgt. Als je wat nauwkeuriger kijkt zie je dat rechtsboven bepaalde berichten sponsored staat. Dit zijn door bedrijven gesponsorde berichten. Hieronder zie je voorbeelden van deze advertentie uit mijn overzicht.

Linkedin_Sponsored_update_1_goed

 

LinkedIn_Sponsored_update_2_goed 

Onder sponsored updates wordt nog verschil gemaakt tussen Direct sponsored updates en sponsored updates. De eerste soort is alleen zichtbaar in de update overzichten van de ontvangers terwijl de tweede soort ook op de bedrijfspagina zichtbaar is. Met sponsored updates bereik je daarom veel mensen, maar met direct sponsored updates heb je meer inzicht in de herkomst van leads en kun je bewust bepaalde doelgroepen bereiken. Test de verschillende mogelijkheden om erachter te komen wat het beste voor jou werkt.

Aan de slag

Om als bedrijf te kunnen adverteren op het netwerk voor professionals dien je over een bedrijfspagina te beschikken. Heb je die nog niet? Je leest hier hoe je zo’n company page maakt en inricht. Nu verder met het adverteer gedeelte. Je kiest onder het kopje Business Services de optie Advertise.

 Linkedin_Advertise_step_1

 

Je komt nu in de LinkedIn Ads omgeving, klik Get started aan.

LinkedIn_advertise_step_2 

 

Vervolgens stuurt de website je mogelijk ter verificatie door naar het aanmeldscherm, hier log je in met het account waar de bedrijfspagina aan gekoppeld is waarvoor je de advertenties wilt maken. Dan krijg je twee mogelijkheden voorgelegd Create an ad en Sponsor content. Hierboven heb ik het verschil tussen deze opties uitgelegd, kies de optie die je het meest effectief lijkt.

LinkedIn_advertise_step_3

 

Vul de velden in en kies Next. Nu ga je aan het uiterlijk van je advertenties werken. Overtuig de lezers met pakkende taal, een onweerstaanbare Call-to-Action, een opvallende afbeelding en voeg de link van de pagina toe waar je hen naar toe wilt leiden.

Doelgroep

Wie wil je bereiken met je advertenties? Dit is een vraag waar je goed over na moet denken voordat je lukraak content verspreidt. Je doelgroep gericht content verzenden vergroot de kans dat er hoogwaardige leads binnenkomen. LinkedIn geeft je een groot aantal kenmerken, kies er hier een aantal uit en je ziet rechts in het scherm de ingeschatte publieksgrootte. De laatste optie Audience Expansion geeft je de mogelijkheid je campagne uit te breiden met mensen die overeenkomsten hebben met jouw doelgroep. 

Budget

Wat betreft de investering voor adverteren op LinkedIn heeft de website twee opties: betalen per klik of per duizend impressies. Bij de eerste betaal je vanzelfsprekend voor iedere keer dat op je advertentie geklikt wordt. Bij de tweede optie betaal je steeds als de advertentie duizend keer bekeken is. Vervolgens stel je een dagelijks maximum of maximaal totaalbudget in. Vaak wordt geadviseerd om in het begin van je campagne een dagelijks maximum in te stellen zodat je controle hebt over je budget tijdens de eerste, altijd onzekere, dagen van je campagne. Pas je budget later aan op basis van de prestaties.

Analyse

Neem tijd voor een analyse als je advertenties een paar dagen online staan. Bekijk de verschillende onderdelen: het aantal clicks, impressies, de verhouding tussen die twee, het aantal interacties zoals likes, reacties, delen en volgers, de gemiddelde kosten per klik en de totale waarde van je advertentie (respectievelijk Clicks, Impressions, CTR, Social Actions, Average CPC en Total value). Blijf investeren in goedlopende advertenties en huiver niet om wat mindere advertenties weg te halen. Het is zonde van je geld om advertenties in leven te houden waar geen interesse voor is. Hou de statistieken dagelijks in de gaten en maak een plan voor wat je met de binnengekomen leads wilt doen. Lees hier hoe je naast adverteren nog meer resultaat uit je company page kan halen.

Wil je weten hoe je als B2B professional naast LinkedIn nog meer uit je content strategiekan halen? Download dan onderstaand eBook.

Wat zijn jouw ervaringen met adverteren op LinkedIn? Laat het me weten in een reactie. 

 

content-marketing-b2b-CTA

Laat een reactie achter!