Inbound marketing

3 handige trucs om meer uit je zakelijk Twitter account te halen

16 juni 2010 - Geschreven door Robbert van den Heuvel

Zakelijk TwitterSteeds meer ondernemers gebruiken Twitter om kennis te delen en te communiceren met (potentiële) klanten en andere collega-ondernemers. Als je zelf recentelijk ook begonnen bent met zakelijk twitteren heb je misschien nog niet echt een overzicht van de mogelijkheden die Twitter biedt.

In dit artikel deel ik drie eenvoudige Twitter-tools die je kunnen helpen om interessante volgers te krijgen.

1) Hashtags

Een hashtag kun je beschouwen als een soort labeltje dat je aan je tweet plakt om het onderwerp te beschrijven waarover je tweet gaat. Je kunt een hashtag toevoegen door het #-teken te gebruiken en deze voor het beschrijvende woord te plaatsen. Als je de webversie van Twitter gebruikt, kun je direct op hashtags klikken om een overzicht te krijgen van alle recente tweets met deze hashtag. Voorbeelden van hashtags die op dit moment veel gebruikt worden zijn: #mkb, #marketing.

2) URL shortener

Een tweet kan maximaal 140 karakters bedragen. Als je een langere URL (link) in een tweet wilt opnemen blijven er weinig karakters over om de rest van je boodschap te plaatsen. Met behulp van een URL shortener kun je de lengte van de URL drastisch inkorten, waardoor je voldoende ruimte overhoudt voor de rest van je bericht.

Een goede URL Shortener is Bit.ly. Op de website van Bit.ly kun je een lange URL op eenvoudige wijze inkorten door deze in het venster te plakken en op de Shorten-knop te drukken. Als je een Bit.ly-account aanmaakt, kun je de gegenereerde  bit.ly-code op maat maken naar eigen inzicht.

3) Retweet

Wanneer je krap in de tijd of inspiratie zit, kan het lastig zijn om zelf een bericht samen te stellen. Gelukkig kent Twitter de ReTweet-functie waarmee je op eenvoudige wijze een bericht van een andere Twittereraar kunt kopiëren en verzenden naar je eigen achterban. In het bericht wordt de originele verzender op de volgende wijze vermeld: RT @origineleverzender + tekst bericht.

Een alternatieve manier om te retweeten, is door te klikken op ReTweet-buttons. Deze worden regelmatig vertoond boven artikelen op weblogs en dergelijke (zie ook de buttonbalk naast dit artikel). 

Heb je Twitter tips waarmee de beginnende zakelijke Twitter zijn of haar voordeel kan doen? Dan nodig ik je van harte uit om deze hieronder te plaatsen!

Moderne B2B Marketing

Foto: opencage.info     

 

Laat een reactie achter!