Inbound marketing

Wat levert een hoge positie in Google op?

22 juni 2010 - Geschreven door Robbert van den Heuvel

hoge positie in googleOp het weblog van zoekmachinespecialisten SEOmoz kwam ik een interessante afbeelding tegen. In deze afbeelding is weergeven hoe groot de kans op een click is bij een vertoning op een hoge positie in Google.

 
 

Google zoekresultatenI

 

Zo is bijvoorbeeld te zien dat 42% van de clicks bij zoekresultaten gaat naar de eerste positie van de lijst. Bij een vermelding voorbij de tweede pagina (na positie 20) kun je slechts maximaal 1,2% van de clicks verwachten. 

Met deze lijst in gedachten lijkt het een goede tactiek om ervoor te zorgen dat je voor relevante zoektermen - waarvoor niet al te veel concurrentie is - minimaal op de eerste 3 posities belandt.

Omdat het vrijwel onmogelijk is om voor algemene zoektermen hoog te eindigen (de term 'mkb' wordt bijvoorbeeld 74.000 keer gezocht per maand) is het de moeite waard om goed te onderzoeken welke (combinatie van) zoektermen jouw ideale klant gebruikt om jouw dienst of product te vinden.

Dit zijn vaak de zogenaamde 'long-tail' zoektermen waarvoor de concurrentie een stuk lager ligt en waarbij de kwaliteit van de click vrijwel altijd groter is. De zoeker zal namelijk langer op je website blijven als blijkt dat de inhoud ervan goed matcht met zijn ingevoerde zoekopdracht.

Een mooi programma om te bekijken welke zoektermen zowel relevant als 'concurrentie-vriendelijk' zijn, is het Hulpprogramma voor zoekwoorden van Google.  

 

New Call to action

 

 

Fotocredit

 

Laat een reactie achter!