Inbound marketing

Welke factoren leiden tot een hoge positie in Google?

14 augustus 2010 - Geschreven door Robbert van den Heuvel

ID-100233875Het is niet mogelijk om exact te herleiden welke factoren zorgen voor een hoge positie in de zoekresultaten van Google. Google is hier namelijk net zo geheimzinnig over als Coca Cola over de ingrediënten waarmee hun razendpopulaire frisdranken gebrouwen worden. 

Om toch enig inzicht te krijgen, hield zoekmachine-marketingblog SEOMoz Daily Blog een enquete onder 72 zoekmachine-specialisten. In deze enquete werd gevraagd naar de componenten die Google in hun ogen gebruikt om de rangorde van websites in de zoekresultaten te bepalen.

 

In de onderstaande afbeelding worden de antwoorden van de experts schematisch weergegeven:

 

factoren voor Google ranking

We zetten de belangrijkste factoren op een rijtje:

1. De autoriteit van de domeinnaam (23,87%)

Deze autoriteit wordt bepaald door het aantal kwalitatief hoogwaardige links dat verwijst naar de betreffende domeinnaam. Een binnenkomende link vanaf bijvoorbeeld de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken is meer waard dan een binnenkomende link vanaf de website van het locale dorpscafé.

2. De linkpopulariteit van de betreffende pagina (22,37%) 

Naast de kwaliteit van de inkomende links is ook het aantal inkomende links van belang. Simpel gezegd: hoe meer links er naar een bepaalde webpagina wijzen, des te hoger over het algemeen de betreffende website in de lijst met zoekresultaten getoond zal worden.

3. De 'anchor text' van de externe links naar je webpagina (20,36%)

De 'anchor text' is de omschrijving die aan een link wordt meegegeven. Het is handiger om een link de naam te geven van het gewenste zoekterm in plaats van het vaak gebruikte klik hier.

Een voorbeeld: "Wilt u meer weten over Hubspot inbound marketing software?" in plaats van: "Klik hier als u meer wilt weten over Hubspot inbound marketing software."

Daarnaast is het ook van belang dat de zoekterm op enkele prominente plaatsen terugkomt op tekst van de webpagina.

Plaats gerust een reactie wanneer je ervaringen hebt met het verbeteren van de vindbaarheid van je website. 

New Call to action

 

 

Fotocredit

 

 

Laat een reactie achter!