Inbound marketing

Zakelijk Twitter: ook voor jouw onderneming?

07 augustus 2010 - Geschreven door Robbert van den Heuvel

Twitter paul de leeuwBekende Nederlanders als Paul de Leeuw en Erben Wennemars twitteren er al geruime tijd lustig op los en hebben inmiddels tienduizenden volgers weten te verzamelen. Dit geeft aan dat Twitter een krachtig communicatieplatform kan zijn.

De vraag is: op welke wijze kun je Twitter zakelijk gebruiken om potentiële klanten te interesseren voor je onderneming?

Om een onderbouwd antwoord te kunnen geven op deze vraag heb ik de berichtenstroom van mijn eigen Twitter-account eens nauwkeurig onder de loep genomen. Daarbij heb ik getracht om berichten te categoriseren.

Ik kwam daarbij tot de volgende drie typen berichten:

1. de 'ik-tweet'

In dit type bericht gaat het over het wel en wee van de verzender. Vaak is te lezen waar hij of zij mee bezig is, wat deze van plan is te doen is of zojuist gedaan heeft. Een voorbeeld:

Twitter ik-tweet

 

 

2. de 'promo-tweet'

Dit type bericht wordt gebruikt voor de promotie van bijvoorbeeld een interessant artikel, nieuwsfeit, bepaalde website, informatie over een product/dienst of een commerciële aanbieding. Een voorbeeld:

twitter promotie

 

 

3. de 'communicatie-tweet'

Dt type bericht wordt gebruikt om te communiceren met één of meer andere Twitter-gebruikers. Wanneer het bericht direct gericht is aan andere twitteraars, gebruikt de verzender het @-teken. Ook vragen die gesteld worden, vallen onder deze categorie berichten (#durftevragen). Een voorbeeld (uit de stream van Paul de Leeuw):

twitter communicatie

 

 

 De 'ik-tweet' is in mijn ogen het minst geschikt voor zakelijk gebruik. Bij zakelijke communicatie speelt WIIFM (What's In It For Me?) immers een grote rol: de ontvanger van het bericht moet direct weten, welk voordeel de boodschap voor hem of haar oplevert. Bij dit type bericht ontbreekt dit voordeel vaak.

De 'promo-tweet' en de 'communicatie'-tweet zijn hiervoor naar mijn mening veel meer geschikt. Mijn tweets bevatten bijvoorbeeld voornamelijk links naar artikelen, die over inbound marketing gaan en in mijn ogen interessant zijn voor collega-ondernemers. Dit levert een gestage groei van volgers op.

Ik wil hieraan nog twee tips toevoegen:

  • Maak bij het plaatsen van een zakelijke tweet altijd gebruik van één of twee hashtags. Als je dit niet doet, is het effect van een tweet vergelijkbaar met een kreet uit een intercity die op volle snelheid langs een vol perron rijdt.
  • Waak ervoor om continu je eigen producten/diensten aan te prijzen. Op deze manier wordt je al vrij snel gezien als een spammer en zullen volgers rap afhaken.

Heb jij leuke ervaringen met zakelijk twitter? Of ben je het niet eens met mijn categorisering? Ik nodig je van harte uit hieronder een reactie te plaatsen!

Moderne B2B Marketing

Laat een reactie achter!