Content marketing

LinkedIn in Nederland en de rest van de wereld

21 februari 2011 - Geschreven door Robbert van den Heuvel

linkedin nederlandDeze week kwam ik op het web een infographic over het wereldwijde gebruik van LinkedIn tegen.

In dit artikel zet ik de volgende gegevens uit deze infographic op een rijtje.

  • wereldwijd aantal LinkedIn gebruikers;
  • top 10 van landen - gerangschikt naar aantal LinkedIn gebruikers per land;
  • wereldwijde verdeling per bedrijfstak;
  • wereldwijde verdeling per functie.

Daarnaast wil ik kijken of ik aan de hand van deze cijfers enkele algemene conclusies kan destilleren die interessant kunnen zijn vanuit marketing-perspectief.

linkedin nederland 1 resized 600LinkedIn werd in 2003 gelanceerd door Reid Hoffman en had 494 dagen nodig om door te groeien naar 1 miljoen leden. Inmiddels zijn daar weer 100 miljoen leden bijgekomen. Op dit moment meldt zich iedere seconde één nieuw lid aan...

linkedin nederland 2 resized 600Per eind januari kende Nederland 2,6 miljoen LinkedIn leden, beduidend meer dan bijvoorbeeld Frankrijk, Italië of Spanje.

Opvallend is dat Duitsland (zoals te zien is in de bronafbeelding) slechts 1,1 miljoen LinkedIn leden heeft. In Duitsland is Xing dé grote speler op het gebied van online zakelijk netwerken met ongeveer drie miljoen leden.

linkedin nederland 3 resized 600Duidelijk is te zien dat bijna de helft van alle LinkedIn leden werkzaam is in één van de volgende branches:

  • high-tech
  • banken en verzekeringen
  • maak-industrie
  • medische wereld

Als je als marketeer beslissers uit deze bedrijfstakken wenst te bereiken met je content strategie, dan loont het zeker de moeite om LinkedIn te overwegen als promotie-kanaal.

linkedin nederland 4 resized 600

Opvallend vind ik zelf dat meer dan 10% van de LinkedIn-populatie bestaat uit beslissers. Dit zou kunnen betekenen dat een buitenproportioneel deel zelfstandig ondernemer is.

Maar toegegeven: het is lastig om uit deze afbeelding een bindende conclusie te trekken waar je vanuit marketing-oogpunt mee uit de voeten kunt.

Maak jij als marketeer veel gebruik van LinkedIn? Zo ja, waarvoor (netwerken, kennis delen/verwerven, social media marketing)?

Moderne B2B Marketing


fotocredit

Laat een reactie achter!