Content marketing

De 'Case Study': essentieel bij inbound marketing?

09 mei 2011 - Geschreven door Robbert van den Heuvel

expertiseIn een vorig artikel beschreef ik welke typen content van pas komen in welke fase van je inbound marketing campagne.

Content van het type 'Expertise' laat zien op welke wijze jouw onderneming kan bijdragen aan de oplossing van het probleem van je ideale klant. Een mooi voorbeeld van dit type content is de case study.

In dit artikel beschrijf ik hoe je een aansprekende case study samenstelt.

Globaal gezien bevat een case study de drie volgende opeenvolgende onderdelen:

  1. De uitdaging 
  2. De oplossing
  3. Het resultaat

1. De uitdaging

In dit onderdeel beschrijf je de centrale uitdaging van het 'lijdend voorwerp' van de case study: de klant.  Bij het beschrijven van de uitdaging zijn de volgende elementen van belang:

Wat is de context: beschrijf de naam van de klant, de locatie, de bedrijfstak, de jaaromzet en het aantal werknemers.

Wat was het probleem: beschrijf de positieve uitkomst, die de klant wenste te bereiken of de negatieve uitkomst, die de klant wenste te vermijden.

Wat stond er op het spel: onderbouw met cijfers, wat de negatieve consequenties zouden kunnen zijn van het handhaven van de status quo of de positieve consequenties van het veranderen van de huidige situatie.

2. De oplossing

Beschrijf in dit onderdeel zo gedetailleerd mogelijk welke stappen je samen met de klant hebt ondernomen om tot de oplossing van het probleem te komen. Welke producten en diensten hebben een rol gespeeld op het pad naar succes?

3. Het resultaat

In dit onderdeel beschrijf je de positieve uitkomst van het project. Gebruik hierbij cijfers, grafieken en bij voorkeur enkele positieve quotes van je klant.

Is de case study een essentieel onderdeel van je inbound marketing strategie?

In dit filmje van anderhalve minuut legt Jonathan Kranz van kranzcom.com uit waarom een case study een sterk instrument is in je content marketing plan:

Heb je zelf ervaring met het opstellen van een case study? Deel hieronder gerust je ervaringen!

New Call to action


fotocredit

Laat een reactie achter!