Content marketing

SEO en zakelijk bloggen: een combinatie voor een betere vindbaarheid?

20 juni 2011 - Geschreven door Robbert van den Heuvel

seo en zakelijk weblogAls marketeer en/of ondernemer vind je het belangrijk dat de corporate website goed gevonden wordt door je voornaamste doelgroepen, oftewel je ideale klant. Het is dan ook gebruikelijk om (externe) SEO-specialisten in te schakelen die ervoor moeten zorgen dat je website hoog in de zoekresultaten belandt voor belangrijke zoektermen.

In dit artikel lees je het nut van SEO en een zakelijk weblog.

Het nut van SEO

Een goede SEO specialist zorgt ervoor dat de online vindbaarheid van je onderneming op de volgende twee manieren wordt vergroot:

1. 'on page': de SEO-specialist neemt de huidige technische opmaak van de website kritisch onder de loep en doet aanbevelingen voor aanpassingen van de website en/of voert deze zelf door;

2. 'off page': de SEO-specialist zorgt er met een uitgekiende linkbuilding-campagne voor dat relevante websites naar de website van je onderneming gaan verwijzen voor relevante zoektermen. Door de verhoging van het aantal inkomende kwalitatieve links, wordt de positie van je website in de zoekresultaten aanzienlijk verhoogd.

Het nut van een zakelijk weblog

Een andere manier om je online vindbaarheid te vergroten is het onderhouden van een zakelijk weblog. Een zakelijk weblog wordt door bedrijven ingezet om informatieve artikelen te publiceren. Deze blogartikelen bevatten vaak content die erop gericht is om lezers te onderwijzen of informeren over de zakelijke problemen waarmee deze te kampen hebben. Zakelijk bloggen is uitermate geschikt om potentiële klanten te bereiken die een latente behoefte hebben aan je product of dienst.

De meeste ondernemingen investeren tegenwoordig aanzienlijke bedragen om de vindbaarheid van zoekwoorden te verbeteren die hun dienst of product omschrijven. Dit zijn zoektermen die de oplossing voor een zakelijk probleem weergeven en dus vooral relevant zullen zijn in de laatste fase van de buyer journey.

Het is dus aan te bevelen om daarnaast ook een zakelijk weblog in te zetten. Met een zakelijk weblog wordt je als onderneming al in een eerder stadium van de aankoopcyclus gevonden door potentiële kopers. Een doel moet daarbij zijn om deze vervolgens ook aan je blog te binden door met regelmaat relevante content te publiceren.

Heb jij goede ervaringen met SEO-campagnes en/of zakelijk bloggen? Ik nodig je uit om je ervaringen met ons te delen. 

Moderne B2B Marketing

 

Fotocredit

Laat een reactie achter!