B2B groeistrategie

Het nut van de Buyer Persona bij inbound marketing

21 oktober 2011 - Geschreven door Robbert van den Heuvel

buyer personaBij het opzetten van een inboundmarketing-strategie voor je b2b-onderneming, staat het creëren van relevante content centraal. Deze content is immers het 'lokaas', waarmee je potentiële klanten verleidt om je website te bezoeken.

Hoe zorg je er nu voor dat je juist die bezoekers naar je webcontent leidt, die voor jouw onderneming het meest interessant zijn?

Dat kun je doen door er in eerste instantie voor te zorgen, dat je je content specifiek schrijft voor je ideale klanten, oftewel buyer persona's.

Buyer persona's kun je aan de hand van de volgende criteria onderscheiden:

  • functie en rol binnen de onderneming
  • geslacht
  • leeftijdscategorie
  • welk probleem wil hij/zij oplossen?
  • waar heeft hij/zij het meest behoefte aan?
  • welk product/dienst maakt zijn/haar leven gemakkelijker?

Wanneer je je verschillende persona's begrijpt, kun je hun informatiebehoeften beter invullen. Je kunt ze van relevante content voorzien, door je te focussen op hun specifieke problemen en uitdagingen. Deze buyer persona template kan daarbij handig van pas komen.

Voordat je daadwerkelijk begint met schrijven is het raadzaam om één of meer buyer personas te onderscheiden. Zodra je dit gedaan hebt, kun je aan de slag met het creëren van relevante content, die juist deze personas zal aanspreken.

Ken je zelf voorbeelden van succesvol gebruik van buyer persona's of heb je ervaring met het gebruik van buyer personas? Ik nodig je van harte uit om hieronder een reactie te plaatsen!

E-book Inbound marketing voor IT-bedrijven

foto credit

 

Laat een reactie achter!