Content marketing

Gebruik afbeeldingen om het bezoek aan je blog te verdubbelen

11 november 2011 - Geschreven door Robbert van den Heuvel

blogartikel afbeeldingIn het artikel "Hoe schrijf je een blogartikel in 11 stappen?" beschreef ik hoe je zoekmachine-vriendelijke blogartikelen kunt schrijven. In één van de stappen kwam naar voren, dat het belangrijk is om een afbeelding toe te voegen aan je blogtekst en daarnaast deze afbeelding ook een "alt tag" toe te kennen, met daarin minimaal één relevante zoekterm.

Skyword, een content-leverancier uit de Verenigde Staten deed laatst een klein onderzoek naar het effect van het gebruik van afbeeldingen in blogartikelen. Uit dit onderzoek bleek een duidelijk verband te bestaan tussen het gebruik van afbeeldingen in blogartikelen en het aantal "pageviews", dat het blogartikel ten deel viel:

afbeelding in blogartikel

 

Een duidelijke conclusie uit het onderzoek is, dat wanneer je zakelijk blogt, je 80% meer pageviews kunt verwachten, indien je een afbeelding plaatst in je artikel. Let er daarbij wel op, dat je afbeeldingen gebruikt, die toegestaan zijn.

In dit blogartikel over copyright legt Arnout Engelfriet nog eens duidelijk uit, waar je op moet letten bij het gebruiken van andermans afbeeldingen.

Gebruik alleen stockphoto's, waarvan je kunt aantonen, dat jij deze hebt aangeschaft of gebruik foto's met een Creative Commons-licentie en neem daarbij altijd de licentie-eisen in acht.

Gebruiken jullie afbeeldingen bij jullie blogartikelen en zo ja, op welke wijze? Deel je ervaringen hieronder in het commentaarveld!

content-marketing-b2b-CTA

fotocredit 

Laat een reactie achter!