Content marketing

Hoe gebruik je de Adwords Keyword Tool voor je blogstrategie?

31 januari 2012 - Geschreven door Robbert van den Heuvel

adwords keyword toolEen belangrijk onderdeel van je inbound marketing strategie is het schrijven van blogartikelen. Tenminste zolang je ervoor zorgt, dat deze relevant zijn voor je ideale klant en goed vindbaar in zoekmachines.De Adwords Keyword Tool van Google ("Hulpprogramma voor Zoekwoorden") kan een handig hulpmiddel zijn bij het schrijven van je blogartikelen. In dit artikel geef ik een kort en eenvoudig stappenplan voor het optimale gebruik van deze tool voor je blogstrategie.

1. Bepaal een onderwerp, dat je ideale klant aanspreekt

Zodra je het "Hulpprogramma voor Zoekwoorden" hebt geopend, kun je in het invoervenster één of meerdere termen invoeren, die je ideale klant zou kunnen gebruiken om een probleem te omschrijven, waarvoor jouw onderneming de oplossing kan bieden:

adwords keyword tool resized 600

Let er wel op, dat je de juiste locatie en taal selecteert.

2. Kies voor de optie [exact] bij "opties voor zoekwoorden"

Om een zo'n realistisch mogelijke inschatting te kunnen maken van het aantal zoekopdrachten, dat per maand voor de betreffende term wordt gegeven, kies je bij "opties voor zoekwoorden" voor de optie [Exact]. Klik hier voor een uitgebreidere uitleg over alle mogelijke opties.

adwords keyword tool2 resized 600

 

3. Selecteer de meest kansrijke zoekterm uit de lijst met Zoekwoordideeën

De Adwords Keyword Tool geeft voor iedere zoekterm, die je invoert een overzicht van het aantal zoekopdrachten en de "Concurrentie" voor de betreffende term (Het onderdeel "Concurrentie" is afgeleid van het advertentie-volume voor de betreffende term en geeft een globale indicatie van de mogelijkheid om hoog te scoren in de natuurlijke zoekresultaten).

adwords traffic tool3 resized 600

Naast een overzicht voor de ingevoerde term genereert de tool automatisch een lijst met alternatieve zoektermen.  Kies uit deze lijst een zoekterm, waarvoor de "Concurrentie" laag en het zoekvolume per maand (relatief) hoog is.

Gebruik deze zoekterm vervolgens in de titel, tekst en metagegevens van je blogartikel en je hebt een optimaal vindbaar artikel geschreven, dat aansluit bij de zoekvraag van je ideale klant!

Heb jij de Adwords Keyword Tool al ooit op deze wijze gebruikt? Merk je, dat je online vindbaarheid hierdoor verbeterd is? Of heeft het nauwelijks invloed op je webverkeer?

Moderne B2B Marketing

content-marketing-b2b-cta

 fotocredit

 

Laat een reactie achter!