Content marketing

8 tips voor meer inbound links naar je B2B blog

24 april 2012 - Geschreven door Iris Weijenborg

LinkbuildingAls B2B blogger weet je ongetwijfeld hoe belangrijk links zijn. Het bouwen van geloofwaardige, autoritaire en relevante links naar je blog is een uitstekende manier om zoekmachines te vertellen dat je blog waardevolle informatie biedt en daarmee, dat je blog hoog gerankt moet worden. Maar hoe doe je dat eigenlijk? En wat zijn precies geloofwaardige en relevante links? Met de volgende tips kun je ervoor zorgen dat je een goede linkbuilding strategie opbouwt.

1.    Kwaliteit boven kwantiteit

Zoals eigenlijk voor alles in het leven geldt: het is beter om je te focussen op een paar waardevolle links dan het hele web te bezaaien met links. Bij zoekmachines draait alles om status. Richt je daarom op een handvol sites waarvan je weet dat ze invloedrijk zijn.

2.    Onderzoek wie er linken naar je concurrent

Probeer er achter te komen welke bloggers hetzelfde publiek hebben als jij en dus in hetzelfde vaarwater zitten. Probeer vervolgens te ontdekken welke sites deze bloggers helpen door de links te identificeren naar de betreffende blogs. Dit kan bijvoorbeeld eenvoudig door in een zoekmachine “links” in te typen, gevolgd door de URL. Deze sites zijn wellicht ook een makkelijk doelwit voor je eigen links.

3.    Wordt een gastblogger

Ga op zoek naar relevante sites waar je je expertise als blogger kunt aanbieden in ruil voor een link. Op deze manier geef je binnen je sector veel bekendheid aan je blog.

4.    Registreer bij een blog directory

Blog directories zijn een soort adressenboek/overzicht van beschikbare blogs op het internet. De laatste jaren zijn deze directories flink gegroeid, al is de kwaliteit niet altijd even goed meer. Probeer toch een goede blog directory te vinden, want dit is wel een belangrijk onderdeel van de linkbuilding strategie.

5.    Verzoek om links

Wanneer je iets gedaan hebt voor een organisatie, zoals schrijven over een evenement of een product, verdien je een link. Stuur de betreffende organisatie een mail en vraag om een linkje op haar website.

6.    Wees origineel

Door middel van originele berichten en artikelen kun je je onderscheiden van de concurrent. Ontwikkel bijvoorbeeld een enquete en vraag online nieuwswebsites om dit te plaatsen met een verhaaltje en link naar je blog. Dit kost je wat werk, maar het zal zich ook uitbetalen in de vorm van waardevolle links.

7.    Pak de telefoon

Veel B2B marketeers vergeten de ouderwetse manier. Wanneer je een geschikte website in je sector hebt gevonden, bel dan de webmaster van die site en vraag wat je moet doen om een linkje te krijgen. Webmasters staan vaak erg open voor deze manier van verzoek.

8.    Zorg dat je blog het waard is om naar te linken

Wanneer je goede content hebt en je blog van een niveau is waar andere blogs niet bij in de buurt komen, kunnen webmasters, journalisten en twitteraars je eigenlijk niet weigeren. Dit is misschien een droomscenario, maar wel een mooi doel om voor ogen te hebben.

Misschien heb je zelf ervaring met bovenstaande tips of weet je nog andere relevante manieren om de linkbuilding strategie te optimaliseren? Laat het ons weten! 

content-marketing-b2b-CTA

Bron: http://socialmediab2b.com

Fotocredit

 

Laat een reactie achter!