Inbound marketing

Pinterest: handige tips om snel te starten!

03 juli 2012 - Geschreven door Leonie van de Wolfshaar

Pinterest, pinnenSinds de lancering in mei 2011 is Pinterest explosief gegroeid tot een populair social media kanaal. De website trekt inmiddels miljoenen bezoekers per maand. Pinterest is in feite een virtueel prikbord waarop je favoriete foto's kunt delen. Deze foto's kun je ordenen op verschillende 'boards', ofwel prikborden. Net als Twitter kunnen mensen en bedrijven met dezelfde interesses elkaar volgen.


Pinterest was in eerste instantie vooral populair onder vrouwen. Foto's op het gebied van mode, cosmetica en recepten werden - en worden nog steeds - in groten getale onder de aandacht gebracht. Na dit succes maakten steeds meer bedrijven kennis met Pinterest, zoals autobedrijven, reclamebureaus en winkelketens. Pinterest blijkt een heel geschikt medium te zijn voor B-to-B marketing: producten kunnen er eenvoudig worden gepresenteerd. Daarnaast kun je jouw merk versterken en de naamsbekendheid vergroten door actief te 'Pinnen'. Pinterest biedt dus volop kansen voor de zakelijke markt.

Daarom: wacht niet langer en ga ook foto's delen: pinnen! 

Hier volgen enkele handige tips om je op weg te helpen.

Hoe jezelf aan te melden bij Pinterest?

Een tijd geleden had je eerst een 'Pinterest uitnodiging' van een vriend nodig om je te kunnen aanmelden. Vanaf heden is dit niet meer vereist: ieder persoon of bedrijf kan zich aanmelden.  

Ga naar de website van Pinterest en klik op 'Registreren'.

pinterest

 

Je kunt ervoor kiezen om je met jouw Facebook of Twitter account aan te melden. Als je dit niet wilt, kies je voor 'registreren met e-mailadres'. Vul je gegevens in en klik op 'Account aanmaken'. Nu kun je echt aan de slag!

Hoe stel je je Profiel in?

Om je profiel in te stellen en/ of aan te passen, klik je rechtsboven in het scherm op jouw (bedrijfs)naam. Nu komt het profiel tevoorschijn. Hier zie je (later) een overzicht van jouw prikborden en algemene informatie. Als je in het midden op 'Edit Profile' klikt, kun je informatie toevoegen en/ of aanpassen, zoals naam en biografie. Upload hier ook een foto of logo, zodat jouw Pinterest account sneller herkenbaar is.

Als je meerdere social media accounts beheert, kun je deze ook koppelen aan Pinterest. Als jouw Facebook account met Pinterest verbonden is, kunnen al jouw 'vrienden' de Pinterest updates in de Facebook updates zien.

Wat te doen op Pinterest?

Op Pinterest hoef je jezelf nooit te vervelen. Je kunt er uren doorbrengen met het bekijken, toevoegen, delen of liken van foto's en het zoeken naar nieuwe volgers.

Nieuw prikbord maken
Hoe maak je een nieuw prikbord met foto's? Eenvoudig: klik rechts boven in de navigatiebalk op 'Add+'. Er opent zich een nieuw scherm met diverse opties:

  • Add a Pin
    Vul hier de URL in van de foto die je wilt toevoegen
  • Upload a Pin
    Kies hier de foto van jouw computer
  • Create a Board
    Maak een nieuw prikbord

Voor een nieuw prikbord kies je 'Create a Board'. Er opent zich een nieuw scherm. Vul hier de naam van het prikbord in en kies een passende categorie. Nu het prikbord gereed is, kun je beginnen met pinnen! 

Hoe word je handiger met Pinterest? Gewoon doen. Ga er lekker mee aan de slag en je zult zien dat het steeds makkelijker wordt. 

Een laatste tip: om makkelijk en snel te 'pinnen', kun je gebruik maken van een 'Pin it' snelknop. Deze kun je slepen naar de toolbar. Als je dan op een website een mooie foto tegen komt, kun je deze in een handomdraai toevoegen. Het onderstaande menu verschijnt:

pin

Even netjes invullen en de foto staat op Pinterest. Heel veel succes!

Gebruik jij Pinterest al voor zakelijke doeleinden? Ik ben benieuwd! 

CTA Lead Generatie voor B2B


Bron:
Digital Life

Laat een reactie achter!