Content marketing

Interessante content creëren: 22 manieren

01 februari 2013 - Geschreven door Meike Cremers

ideaOm inbound of content marketing succesvol in te zetten, is het van belang om regelmatig interessante content te publiceren. Maar het kan wel eens voorkomen dat je inspiratie ver te zoeken is. Hoe kom je dan aan een goed onderwerp voor bijvoorbeeld je blogartikel? In dit blogartikel deel ik 22 manieren om interessante content te creëren.  

Laat een ander je inspireren

1. Lijstjes samenstellen

Maak een lijstje van de 10 beste blogartikelen over een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld Twitter. Leg uit waarom je die blogartikelen zo interessant vind en waarom ze de moeite waard zijn om te lezen.

2. Brainstormsessies

Als blogger heb je vast mensen in je omgeving die je kunnen helpen met het verzamelen van ideeën. Collega’s, vrienden of mede-bloggers kunnen je nieuwe inspiratie geven. Online of offline brainstormsessies zijn niet alleen waardevol voor jezelf, maar ook voor je sessiegenoten.

3. Vraag het aan je doelgroep

Content moet interessant zijn voor je doelgroep Aan wie kun je dan beter vragen waarover te schrijven dan aan je doelgroep zelf? Wat vinden zij interessant of met welke problemen hebben zij te maken? Draai het ook eens om: verzamel onder je doelgroep antwoorden op een vraag of oplossingen voor een probleem en maak daar een blogartikel van.

4. Interview iemand

Een aantal vragen opstellen is lang niet zo veel werk als een compleet blogartikel schrijven. Nu hoef je alleen nog maar iemand te zoeken die de vragen wil beantwoorden. Er zijn genoeg mensen die interessante dingen te vertellen hebben. Schrijf vragen en antwoorden uit en je hebt een leuk blogartikel.

5. Vraag een gastblogger

Een makkelijke oplossing bij inspiratieloosheid: vraag een andere blogger om een blog voor je te schrijven. Ga op zoek naar kleinere blogs die je de moeite waard vindt en vraag of de schrijver een gastblog voor je wil schrijven. Ze zullen je dankbaar zijn voor de kans om een nieuw publiek te bereiken. Ze zullen dan ook hun best doen om een top artikel te schrijven.

Content creëren zonder creativiteit

6. Best-case studies

Kies een bedrijf, (nieuw) product, website, tool of iets dergelijks en schrijf hier een blogartikel over. Beschrijf wat er goed aan is en waarom je dat vindt. Leg uit hoe je publiek van de case kan leren.

7. Worst-case studies

Kies nu een bedrijf, product, website of tool en schrijf waarom je het niks vindt. Vooral interessant als het onderwerp in kwestie eigenlijk heel populair is. Schrijf waarom je het onderwerp niet goed vindt en hoe het anders zou kunnen volgens jou.

8. Beoordeel iets

Schrijf een review over een bepaald product of bepaalde dienst. Laat de goede maar ook de slechte aspecten van het product of de dienst aan bod komen.  Voeg ook een persoonlijke motivatie toe.  

9. Deel je succes

Je zult vast ooit op een succesvolle manier iets bereikt hebben. Waarom zou je deze effectieve methode niet delen met je publiek? Leg stap voor stap uit hoe je je doel hebt bereikt en leg uit wat je geleerd hebt van de ervaring.

10. Deel je fouten

Mensen lezen graag over succesvolle verhalen, maar ook over missers. Vertel over het doel dat je voor ogen had, waar of hoe het is misgegaan en belangrijk: wat je ervan hebt geleerd.

11. Herbeleef je herinneringen

Als je al een heel archief aan blogartikelen hebt opgebouwd, ligt het voor de hand dat je ‘oude’ artikelen nog niet zijn gelezen door je ‘nieuwe’ publiek. Steek oude blogartikelen in een nieuw jasje en omschrijf de omstandigheden waaronder je het artikel toen der tijd schreef.

Gebruik naamsbekendheid

Hierbij kies je twee dingen die niks met elkaar te maken hebben. Je combineert ze samen in een interessant artikel. Neem eerst een onderwerp dat je doelgroep interessant vindt en kies vervolgens een niet-gerelateerd onderwerp waar je publiek al mee bekend is. Je krijgt dan blogartikelen met titels als: “Wat Badman je kan leren over bloggen” of “Social media onderzoek op de CSI manier”.

12. Films

Neem de titel van een film of een personage uit een film. Beschrijf wat jou in de film inspireert en wat je van de film kunt leren als het gaat over een bepaald onderwerp.

13. Televisie

Hetzelfde maar nu met een televisieprogramma. Kies een televisieprogramma waar jouw doelgroep zeer waarschijnlijk naar kijkt. Doe bij twijfel even een vooronderzoekje op internet.

14. Boeken

Neem een boek dat in principe niks te maken heeft met het onderwerp waar je over wil schrijven. Je kunt de titel van het boek, de auteur of zelfs alleen een passage of zin gebruiken.

15. Strips

Strips over superhelden zijn er ontelbaar veel en immens populair. Waarom de kracht van die superhelden èn die stripboeken dan niet gebruiken in een blogartikel?

16. Top trends

Trending topics doen het altijd goed. Kijk eens op google.com/trends om erachter te komen wat er op dat moment leeft en verwerk één van die trends in je blogartikel.

17. Beroemdheden

Kies een beroemdheid of icoon die populair is onder jouw doelgroep en gebruik die voor je blogartikel.

Laat je inspireren

18. Neem een break

Een vaak gehoord advies: als het even niet lukt, neem dan een pauze. Of dat nou een wandelingetje maken is of de krant lezen: we hebben allemaal wel methodes om de gedachtegang weer op gang te brengen. Het is een kwestie van die methode vinden die jou weer kan triggeren.

19. Bezoek een theatervoorstelling

Het theater is een grote bron van inspirtatie. De atmosfeer en de vele dingen die je om je heen ziet gebeuren kunnen je aan nieuwe ideeën helpen.

20. Verbreed je culturele horizon

Hiervoor hoef je echt niet het vliegtuig te pakken. Ga bijvoorbeeld eens naar een authentiek restaurant. Bezoek plekken waar je niet mee bekend bent en laat je inspireren door de nieuwe ervaringen.

21. Maak het persoonlijk

Een heel persoonlijk verhaal kan heel krachtig zijn. Het is echter niet gemakkelijk om over persoonlijke dingen te schrijven, want je moet er diep voor graven. Schrijf over iets vervelends wat je hebt meegemaakt en hoe je er als een gelukkiger mens bent uitgekomen.

22. Recycle

Ga aan de slag met een oud blogartikel en transformeer deze tot iets nieuws. Bijvoorbeeld door er een infographic van te maken.

 

infographic resized 600

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Wat doe jij als je een keer geen inspiratie hebt voor interessante content? Laat het ons weten!

Bronnen:

http://contentmarketingtoday.com/2012/02/22/get-great-content-ideas-much-easier-than-you-might-think/

http://www.copyblogger.com/create-content-ideas/

Fotocredit 

Laat een reactie achter!