Content marketing

SlideShare: wat is het en waarom gebruiken?

08 februari 2013 - Geschreven door Leonie van de Wolfshaar

SlideShare, content delen, content marketingWanneer je als marketeer start met een online marketing strategie, merk je hoeveel verschillende platforms er in de digitale wereld aanwezig zijn. Best een lastige klus om er achter te komen wat de platforms inhouden en waarom je ze zou moeten gebruiken. Bovendien zijn ze stuk voor stuk ook nog eens razend populair. Het vraagt de nodige tijd en energie om kennis te maken met het grote aanbod. Naast Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ en Pinterest is ook SlideShare een onmisbaar platform voor het bedrijfsleven. In dit artikel lees je wat SlideShare is en waarom je het zou moeten gebruiken.

Wat is SlideShare?

SlideShare is een professioneel platform waar je op eenvoudige en effectieve wijze content kunt delen. Presentaties worden het meest gedeeld op SlideShare. Het is inmiddels uitgegroeid tot een zeer populaire en druk bezochte website: met 60 miljoen bezoekers per maand en 130 miljoen pageviews, behoort SlideShare tot een van de 200 meest bezochte websites ter wereld.

Waarom SlideShare gebruiken?

Uit onderzoek van ComScore blijkt dat SlideShare vijf keer meer traffic genereert van professionals dan Facebook, Twitter en LinkedIn. Heel interessant om dus op dit platform aanwezig te zijn. In feite kun je SlideShare vergelijken met YouTube: online presentaties delen in plaats van video's.

Veel professionals weten niet dat SlideShare veel meer te bieden heeft dan alleen het delen van presentaties, PDF bestanden en documenten.

Hieronder lees je de mogelijkheden:

 • Presentaties zowel openbaar als privé uploaden.
 • Presentaties van anderen downloaden.
 • Openbare presentaties op SlideShare direct delen in andere social media kanalen als Twitter, Facebook en LinkedIn.
 • Leadgeneratie door gegevens te vragen voor een download.
 • Webinars (live presentaties) organiseren met behulp van Zipcast.
 • YouTube video's toevoegen aan SlideShare presentaties.
 • Inzicht in statistieken zoals aantal views.
 • Netwerken door SlideShare gebruikers te gaan volgen.

Een aantal van de bovenstaande mogelijkheden zijn helaas alleen beschikbaar met een SlideShare PRO account. Dit geldt voor leadgeneratie, YouTube filmpjes en uitgebreidere statistieken. Een SlideShare PRO account Silver kost € 19,- per maand en een Gold account € 49,- per maand.

Hoe werkt SlideShare?

Om je op weg te helpen, geef ik je hieronder een beknopte uitleg om met SlideShare aan de slag te gaan. Maak allereerst een account aan via www.slideshare.net.

Ga vervolgens op zoek naar een geschikte presentatie of maak bijvoorbeeld van een blog artikel een interessante presentatie in Word (opslaan als PDF) of PowerPoint.

Een presentatie uploaden naar SlideShare werkt als volgt:

1. Klik op de oranje 'Upload' button boven in de zwarte balk.

SlideShare, content delen, content marketing

 

 

2. Nu kun je kiezen om één of meer bestanden te uploaden. Maak een keuze en vul vervolgens alle velden van het formulier in:

SlideShare, content delen, content marketing

 

 

 

 

 

 


3. Je krijgt hierna automatisch een melding dat jouw bestand is geüpload. Een overzicht van jouw uploads kun je zien bij 'My Uploads' rechts boven in. Hier kun je ook per bestand (later) het aantal views aflezen.

SlideShare, content delen, content marketing

 

 

 

 

 

 

Tips voor SlideShare

Elke professional die content deelt via SlideShare streeft er natuurlijk naar om zoveel mogelijk views te krijgen. Hieronder volgen een aantal tips om jouw slides zo aantrekkelijk mogelijk te maken:

 • Gebruik (opvallende) kleuren, zodat je de aandacht van je lezers trekt. Ook kun je tekstkoppen laten opvallen door de letters te vergroten of deze dikgedrukt te maken.
 • Zorg ervoor dat de content logisch te volgen is. Maak bijvoorbeeld gebruik van subkoppen en plaats niet te veel tekst op een slide.
 • Maak gegevens duidelijker door ze te visualiseren met tabellen, grafieken of afbeeldingen. Dit spreekt lezers zeer aan.


Hopelijk zijn de mogelijkheden van SlideShare na dit artikel duidelijk voor je. Ga snel naar SlideShare en maak een account aan.

Heel veel succes!

Heb jij nog aanvullende tips voor het gebruik van SlideShare? Ik hoor graag van je!

CTA Lead Generatie voor B2B

Fotocredit

Laat een reactie achter!