B2B website

7 usability tips om de conversie op je website te verhogen

05 februari 2013 - Geschreven door Iris Weijenborg

usabilityVeel bedrijven hebben als doel om zoveel mogelijk unieke bezoekers naar hun website te trekken. Dit is een mooi doel, maar alleen bezoekers zijn niet genoeg. Je kunt nog zo veel bezoekers hebben, maar als deze bezoekers in no time de website weer verlaten, levert het je als bedrijf niks op. Alleen aan kwantiteit heb je weinig; het liefst zie je namelijk dat je bezoekers een bepaalde actie ondernemen. Het draait dus om conversie.

Gebruiksvriendelijkheid

De usability, ofwel gebruiksvriendelijkheid, van jouw website heeft veel invloed op de conversie van de bezoekers. Na de eerste stap, het aantrekken van bezoekers, is de volgende stap om deze bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden. Wanneer bezoekers tevreden zijn over de website en wanneer ze in goede banen worden geleid, zal het conversiepercentage toenemen. Bezoekers zullen zich inschrijven voor de nieuwsbrief, een whitepaper downloaden of een bestelling plaatsen in de webwinkel. Samengevat hebben bezoekers meer aandacht voor de ‘call-to-action’ elementen van de website wanneer de website gebruiksvriendelijk is.

Hoe verhoog je de conversie?

De usability van een website hangt samen met veel elementen: laadtijd, navigatie, overzicht, rust, design, etc. Daarnaast zijn er diverse elementen die belangrijk zijn om de conversie te verhogen. Hieronder geef ik zeven tips om, door middel van usability, de conversie op je website te verhogen.

Tip 1: Ontwerpproces

Je kunt de conversie niet verhogen als je niet weet wat de vragen, problemen en behoeftes van de bezoekers zijn. Daarom is het ontwerpproces van de website de belangrijkste fase van de usability. Tijdens deze fase moet je erachter komen wat de wakkerligpunten van de bezoekers zijn en wat ze op jouw website dus willen vinden. Op deze wakkerligpunten pas je de navigatie, inhoud en call-to-actions van de website aan.

Tip 2: Actieve buttontekst

Denk goed na over de tekst die je gebruikt voor jouw call-to-action buttons. ‘Zachte’ en actieve teksten leiden tot een verhoogde conversie. Voorbeelden hiervan zijn ‘probeer nu’ of ‘vraag nu de gratis whitepaper aan’. Deze buttons tonen een soort onmiddelijkheid, maar bevatten geen risico’s.

Tip 3: Buttonkleur

De kleur van de call-to-action buttons heeft invloed op de conversie. Rode en groene buttons verhogen bijvoorbeeld de conversie. Het belangrijkst bij het bepalen van de buttonkleur is het contrast met de rest van de pagina. Een groot contrast zorgt ervoor dat de call-to-action button opvalt.

Tip 4: Overtuigende boodschap

Het is niet alleen belangrijk dat de buttontekst goed is, maar ook boven elke call-to-action moet een overtuigende boodschap staan. Een tekst kun je op verschillende manieren verpakken en juist de manier waarop is cruciaal voor de conversie. Goede overtuigende boodschappen zijn bijvoorbeeld: “Vraag net als jouw 1000 voorgangers dit document aan” of “90% van de lezers geven aan deze whitepaper nuttig te vinden”. Mensen zijn nou eenmaal gevoelig voor de mening van anderen.

Tip 5: Goede zoekmachine

Zorg dat je een goede zoekmachine op je website hebt. Bezoekers maken hier graag gebruik van om snel te kunnen vinden wat ze zoeken. Belangrijk is dat de call-to-action elementen op de website aansluiten op de zoektermen van de bezoekers.

Tip 6: Duidelijke formulieren

Zorg ervoor dat jouw website geen ingewikkelde formulieren bevat. Wanneer bezoekers te veel of te moeilijke informatie moeten invullen bij het aanvragen van een whitepaper of het inschrijven voor een nieuwsbrief, haken ze af. Korte en bondige formulieren zijn het meest effectief.

Tip 7: Blijf testen

Zowel tijdens de ontwikkeling als daarna is het belangrijk jouw website voortdurend te testen. Betrek hierbij zoveel mogelijk de eindgebruiker, ofwel jouw buyer persona. Het gaat er immers om dat de website voor hem gebruiksvriendelijk is en dat hij kan vinden wat hij zoekt. Een website is bovendien nooit helemaal af. Doordat de behoeften en vragen van de bezoekers veranderen, moet de website voortdurend worden geoptimaliseerd.
 

Wanneer je deze tips toepast op jouw website, zul je structurele verbeteringen aanbrengen. Elke aanpassing levert continu resultaat, waardoor het conversiepercentage niet alleen op de korte, maar ook op de lange termijn wordt verhoogd.

Heb jij nog aanvullende usability tips om de conversie te verhogen? Ik hoor graag jouw best practices! 

Laat een reactie achter!