HubSpot

Marketing onderzoek: zo krijg je meer webverkeer en leads

26 februari 2013 - Geschreven door Robbert van den Heuvel

marketing onderzoekOnlangs publiceerde HubSpot het interessante e-book "Marketing Benchmarks from 7000+ Businesses".

In dit e-book worden de resultaten gepubliceerd uit een marketing onderzoek onder meer dan 7.000 bedrijven, die de software van HubSpot gebruiken om hun inbound marketing strategie te ondersteunen.

Omdat de cijfers niet via een enquête, maar rechtstreeks uit de software zijn verzameld, was HubSpot in staat om een objectief en direct verband te leggen tussen inbound marketing acties en de resultaten ervan in de vorm van webverkeer en aantal gegenereerde leads.

In dit artikel zet ik in het kort een aantal interessante conclusies uit dit onderzoek op een rijtje en probeer ik enkele "breekpunten" te bepalen:

1. De invloed van het aantal webpagina's op het aantal website bezoekers

marketing onderzoek

Uit de grafiek blijkt, dat websites die meer dan 400 pagina's (eigenlijk 401..) bevatten structureel meer verkeer genereren dan website met minder dan 400 pagina's.

2. De invloed van het aantal webpagina's op het aantal inbound leads

marketing onderzoek 2

Ook voor het genereren van nieuwe leads lijkt het belangrijk te zijn om een website te hebben die meer dan 400 pagina's bevat. 

3. De invloed van het aantal blogartikelen per maand op het aantal inbound leads

marketing onderzoek 1

In de afbeelding is te zien dat je minimaal 1 maal per week een blogartikel moet publiceren om daadwerkelijk leads te genereren. Wanneer je meer dan 4 maal per week blogt, stijgt het aantal leads spectaculair.

4. Invloed van het aantal landingpagina's op het aantal inbound leads

marketing onderzoek 4

Uiteraard is er een verband tussen het aantal landingspagina's op een website en het aantal gegenereerde leads. In de grafiek is echter te zien, dat je minimaal 10 landingpagina's moet hebben om aanzienlijk meer nieuwe leads te kunnen genereren. 

5. Verband tussen het aantal Twitter volgers en aantal website bezoekers

marketing onderzoek 5

Hoewel het mij lastig lijkt om een directe link te kunnen leggen tussen het aantal Twitter volgers dat een onderneming heeft en het aantal website bezoekers lijkt er wel degelijk een verband te bestaan. Uit de grafiek blijkt dat je als onderneming minimaal 500 Twitter volgers moet verzamelen om meer websitebezoekers aan te trekken.

Uit bovenstaande bevindingen blijkt duidelijk dat het structureel inzetten van inbound marketing een duurzaam positief effect heeft op het aantal website-bezoekers en leads via de eigen website. Klik op deze link om het gehele marketing onderzoeksrapport te lezen.

Heb jij als marketeer en/of ondernemer al resultaten geboekt met inbound marketing? Ik nodig je van harte uit om hieronder je ervaringen te delen!

fotocredit

Laat een reactie achter!