Content marketing

Pinterest marketing: succesvolle B2B accounts

17 mei 2013 - Geschreven door Leonie van de Wolfshaar

pinterest marketingOnlangs schreef ik al twee artikelen over Pinterest. In het eerste artikel lees je hoe je snel kunt starten met Pinterest en in het tweede artikel lees je handige tips, ideeën en richtlijnen. In dit artikel laat ik verschillende accounts van B2B bedrijven zien die succesvol opereren op Pinterest.

Steeds meer marketeers en ondernemers ontdekken de vele mogelijkheden en het grote bereik van Pinterest. Blijf dus niet achter en ga ook actief aan de slag met pinnen. Doe inspiratie op uit de onderstaande B2B bedrijven op Pinterest.

1. Hubspot

hubspot

 

 

 

 

 


Op de Pinterest pagina van Hubspot - een bedrijf dat all-in-one Marketing Software levert - vind je zowel zakelijke informatie als entertainment. Zo hebben ze een board met "Totally Useful Templates" waarop je zeer waardevolle en handige templates kunt vinden. Wanneer je op de betreffende template klikt, word je doorverwezen naar de website van Hubspot en beland je op de landingspagina. Op deze manier geven ze meer bekendheid aan hun marketingtool en genereren ze ook veel leads. Verder bieden ze onder andere e-books, webinars en inbound marketing tips aan. Naast waardevolle, zakelijke informatie vind je er bijvoorbeeld ook een board "Bad Marketing Kittens". Op dit board laten ze katten zien met grappige marketing stellingen. 

2. Oracle Corporation

oracle

 

Oracle - aanbieder van zakelijke hardware en software systemen - doet het ook goed op Pinterest. Op deze pagina zie je dat je als bedrijf op Pinterest juist ook leuke dingen kunt pinnen. Zo creëerde Oracle het board "Oracle Off Duty" waarin zij foto's deelt van verschillende evenementen zoals een Halloween party of sportdag. Er worden dan ook veel foto's van medewerkers gepind. Hierdoor geeft Oracle de buitenwereld een kijkje in de keuken en laat zo een stukje van haar persoonlijkheid zien.

3. Constant Contact

constant contact

 

 

 

 

 


Naast Hubspot en Oracle is ook Constant Contact succesvol actief op Pinterest. Constant Contact is specialist op het gebied van e-mail marketing, social media marketing, event marketing en online onderzoek. Op hun Pinterest-account deelt zij veel relevante informatie in de vorm van handige tips voor haar doelgroepen. Zo vind je er "Content Marketing Tips & Ideas", "Mobile Tips & Facts" en "Tips - Social Media, Email Marketing & Small Business". Daarnaast  worden op het board "Ask an Expert" veel video's gepind. Hierin behandelen de Constant Contact experts diverse klant 'problemen' en bieden ze interessante tips aan.

4. General Electric

GE

De Pinterest pagina van General Electic telt meer dan 16.000 volgers. General Electric biedt oplossingen op het gebied van energie, gezondheid en wonen, vervoer en financiën. De boards van GE variëren van specialistische kennis tot laagdrempelige informatie. Op het board "Eco Efficient" vind je bijvoorbeeld alles over duurzaamheid en groen en op het board "All in Good Food" gezonde recepten.


Zoals je waarschijnlijk is opgevallen, is er niet één uniforme Pinterest strategie te erkennen voor de besproken B2B accounts. Ieder bedrijf geeft een eigen draai aan de boards. Zorg ervoor dat je content deelt die relevant is voor jouw doelgroep. Als B2B bedrijf hoef je dus niet alleen 'serieuze' content te delen: fun en entertainment spreekt veel mensen aan. Maak hiervan een mooie mix. Klik hier voor de Pinterest pagina van Heuvel Marketing.

Hopelijk heb je inspiratie opgedaan uit de bovenstaande succesvolle Pinterest accounts.

Is jouw organisatie al actief op Pinterest? Ik ben benieuwd!

 

Laat een reactie achter!