Content marketing

White paper schrijven? Gebruik een white paper-outline!

21 mei 2013 - Geschreven door Robbert van den Heuvel

white paper schrijvenAls b2b marketeer weet je dat relevante content een cruciaal onderdeel van je inbound marketing strategie is. Eén van de meest gebruikte vormen van "advanced content" binnen inbound marketing is de white paper.

Het schrijven van een white paper is een behoorlijk tijdrovende en complexe klus. Daarom kan het helpen om een white paper-outline te gebruiken. 

Wat is een white paper-outline?

Een white paper-outline schrijf je nadat je je onderzoek hebt gedaan en voordat je daadwerkelijk begint aan het schrijven van je white paper-teksten. Hoewel het op het eerste gezicht lijkt, dat het extra moeite kost om een outline te schrijven, heeft het zeker een aantal voordelen.

Hieronder heb ik 5 voordelen op een rijtje gezet: 

1. Je bespaart jezelf tijd

Het schrijven van een white paper-outline kan je veel tijd besparen. Een white paper is een vrij groot document (lengte is ongeveer 6 tot 20 pagina’s). Het kost normaal gesproken tussen de 20 en 40 uur om een goede white paper te schrijven. Daarom is het belangrijk om deze kostbare tijd nuttig te besteden.

Dit is precies waar het schrijven van een outline een voordeel kan zijn. Bij het schrijven van een outline kan je de inhoud van de white paper toetsen aan de boodschap, die je wilt overbrengen. Zo zorg je ervoor dat je een white paper schrijft waar zowel jij, als de rest van je organisatie tevreden mee zijn.

2. Je kunt hem eenvoudiger verbeteren

Nadat je de outline van de white paper afhebt, kun je er altijd een paar keer doorheen gaan en nadenken over manieren waarop je hem kan verbeteren. Zo kun je vooraf al bekijken wat je nog wilt toevoegen, wellicht een verdere definiëring van het onderwerp, een case study,een bepaalde quote of een grafiek. Je kunt ook andere experts op het gebied van jouw onderwerp vragen naar de outline te kijken en feedback te geven. Wanneer je eerst een outline schrijft en deze daarna doorneemt en kritisch overdenkt, kan het leiden tot nieuwe inzichten over hoe je je white paper nog verder kunt verbeteren.

3. Je laat niks weg

Zoals hierboven al beschreven is het heel belangrijk om met je eerste versie van je white paper raak te schieten. Daarom moet je ervoor zorgen dat je alle belangrijke elementen die je in je white paper wilt hebben op een rijtje hebt. Met het schrijven van een outline weet je zeker dat je niks vergeet.

4. Een outline helpt je de flow verbeteren

Een goede white paper heeft een goede ‘flow’ nodig. Daarvoor moeten alle elementen van de inhoud van de white paper goed op elkaar aansluiten. De problemen en de oplossingen dienen elkaar aan te vullen en moeten op de juiste plaats worden gezet. De outline-fase is daarvoor uitermate geschikt. Nadat je de outline af hebt kun je erdoorheen gaan en op je gemak de inhoud aanpassen. Het is veel makkelijker om dit in de outline-fase te doen dan nadat je de volledige white paper geschreven hebt.

5. Een outline vereenvoudigt het proces

Wanneer je de outline hebt geschreven, wordt het veel makkelijker om de rest van de white paper te schrijven. Je weet immers precies wat waar komt en wanneer. Wanneer je zowel de inhoud, als de outline klaar hebt, vereenvoudigt en versnelt dat het schrijfproces.

Heb jij als marketeer en/of ondernemer al eens een white paper geschreven of laten schrijven? Heb je daarbij ook gebruik gemaakt van een white paper-outline? Ik nodig je van harte uit om je ervaringen met ons te delen!

content-marketing-b2b-CTA 

bron: White Paper Blog

fotocredit

Dit artikel is geschreven door Robbert van den Heuvel

Laat een reactie achter!