B2B groeistrategie

Website content: de ‘over ons’ pagina

24 mei 2013 - Geschreven door Meike Cremers

info resized 600Bij het maken van een website is het verleidelijk om je volledig te storten op een geweldig design. Het is dan goed mogelijk dat je een ander belangrijk aspect van je website vergeet: goede content. De kunst is om een goede balans te vinden tussen design en content. Doe dit met behulp van een van de belangrijkste pagina’s van je website: de ‘over ons’ pagina. In dit blogartikel vertel ik met welke elementen je een goede ‘over ons’ pagina kunt maken.

Vertel een verhaal

Heb je een leuk verhaal over het ontstaan van je product of dienst? Plaats dit dan op je ‘over ons’ pagina. Een dergelijk verhaal maakt je merk menselijker en dient als context en betekenis voor je product. Bovendien blijven goede verhalen “plakken”; mensen zullen er een connectie mee voelen en ze delen met anderen. Gebruik je storytelling skills en vertel het verhaal over jouw organisatie. Tip: gebruik concrete, beschrijvende en emotionerende teksten.

Toon persoonlijkheid

Jouw organisatie is anders dan andere organisaties. Daarom moet je ook anders klinken dan andere organisaties. Gebruik de stem van je merk voor de tekst op je ‘over ons’ pagina zodat de content jouw merkpersoonlijkheid weerspiegelt. Heb je jouw merkpersoonlijkheid nog niet bepaald? Dit blogartikel over merkidentiteit kan je daarbij helpen.

Laat je menselijke kant zien

Veel mensen denken dat je op de ‘over ons’ pagina formeel moet klinken om geloofwaardig en betrouwbaar over te komen. Een formele toon resulteert echter in stijve, “veilige” content die waarschijnlijk niet snel aanspreekt. Laat daarom je menselijke kant zien. Mensen zullen tenslotte eerder iets geloven wanneer het van een echt mens komt dan wanneer het uit een automaat lijkt te komen. Vermijd dus jargon en zorg dat je vriendelijk en menselijk klinkt. Natuurlijk gebruik je weer die authentieke stem van je merk.

Laat klanten het woord doen

Wiens mening over de organisatie zou je geloofwaardiger vinden, die van de baas of die van een klant? Waarschijnlijk die laatste; een klant is tenslotte onpartijdig en geeft een realistisch beeld van de organisatie. Testimonials van klanten kunnen dan ook heel waardevol zijn; ze creëren geloofwaardigheid en vertrouwen en passen daarom goed op je ‘over ons’ pagina.

Skip het zakelijke gebrabbel

Jargon en ingewikkeld taalgebruik zullen je ‘over ons’ pagina niet veel goeds doen. Mensen moeten natuurlijk wel begrijpen wat je organisatie precies doet voordat ze kunnen bepalen of ze je product of dienst nodig hebben. Wees daarom duidelijk over wat je organisatie doet en beschrijf ook de ingewikkelde zaken zo simpel mogelijk. Lezers zullen dit waarderen.

Doorbreek de tradities

Het is goed om te onthouden dat de ‘over ons’ pagina niet de enige plek op je website is waar je jouw organisatiepersoonlijkheid kunt laten zien. Voer jouw organisatiepersoonlijkheid door op je hele website. Dat kan bijvoorbeeld op de hoofdpagina, door middel van afbeeldingen en een tagline bovenaan je pagina’s. Op deze manier krijgt de bezoeker al een indruk van de identiteit van je organisatie zonder de ‘over ons’ pagina te hebben gelezen.

Heeft jouw website een ‘over ons’ pagina en zo ja, bevat die content bovenstaande elementen?

moderne b2b website

Bronnen:

Hubspot

Fotocredit

Laat een reactie achter!