Content marketing

4 voordelen van gastblogger zijn

14 juni 2013 - Geschreven door Leonie van de Wolfshaar

gastbloggerAls inbound marketeer ben je wekelijks bezig met het creëren van nieuwe content voor jouw blog. Je probeert steeds weer te schrijven over unieke, interessante onderwerpen om bestaande lezers te behouden en nieuwe lezers aan te trekken.

Heb je er wel eens over nagedacht om een blogartikel te schrijven voor een blog van iemand anders? Ofwel de rol van een gastblogger op je te nemen?

Veel marketeers zien in de rol van een gastblogger niet direct een win-win situatie. Ze vragen zich af waarom ze tijd en energie zouden steken in het blog van een ander. Die tijd kan ik dan toch beter aan mijn eigen blog of inbound marketing werkzaamheden besteden?

Toch brengt het schrijven van een gastblog veel voordelen met zich mee, mits je het natuurlijk goed aanpakt. Hieronder vind je de voordelen op een rij:


1. Je bouwt een goede relatie op met andere bloggers
Wanneer je als gastblogger een interessant artikel schrijft dat een toegevoegde waarde is voor een populair blog zoals bijvoorbeeld Marketingfacts, dan bouw je direct aan een goede relatie met andere bloggers.

Het hebben van een goede relatie met andere bloggers is niet verkeerd: actieve bloggers zijn namelijk bovengemiddeld aanwezig op het internet en social media. Dit maakt de invloed van bloggers groot en belangrijk. Ze kunnen jouw blog sterk onder de aandacht brengen waardoor je meer bezoekers verkrijgt.

2. Positieve invloed op zoekmachine optimalisatie (SEO)
Het is belangrijk dat jouw gastblog interessant is en aansluit op de doelgroep van het betreffende blog. Daarnaast is het essentieel om een link naar jouw eigen blog (artikel) op te nemen in het gastblog. Deze links zijn namelijk zeer waardevol: een link van een website met een goede pagerank heeft een positieve invloed op jouw zoekmachine resultaten. Ze zorgen ervoor dat jouw blog meer waarde krijgt in zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing. Dit resulteert uiteindelijk dat jouw blog beter gevonden wordt.

3. Je bereikt nieuwe lezers
Door het schrijven van een gastblog kom je onder de aandacht van nieuwe lezers. Lezers die misschien nog nooit eerder van je hadden gehoord. Wanneer je goed scoort met je blog, is de kans groot dat deze lezers jou zullen blijven volgen op jouw eigen blog en je artikelen zullen delen op social media. Je krijgt dus zeker wat terug voor de tijd die je in een gastblog steekt. Nieuwe lezers, volgers of zelfs fans: dat wil toch elke marketeer?

4. Autoriteit in jouw vakgebied
Door regelmatig de rol van een gastblogger op je te nemen, kun je ervoor zorgen dat je een autoriteit wordt in jouw vakgebied. Wanneer je steeds weer met interessante artikelen voor de dag komt, bouw je deze autoriteit stap voor stap op.

Het is dus helemaal niet verkeerd om eens aan de slag te gaan met een gastblog. Denk eraan wanneer je gastblog online staat, deze te delen in je eigen social media kanalen.

Heb jij ervaring met een rol als gastblogger, zo ja wat vond je ervan?

  

 

Bron: Goinswriter

Fotocredit

Laat een reactie achter!