Content marketing

4 redenen om een bedankpagina te gebruiken

09 augustus 2013 - Geschreven door Leonie van de Wolfshaar

bedankpaginaAls inbound marketeer ben je continu bezig met het creëren van nieuwe content. Zo schrijf je blogartikelen en zorg je voor interessante geavanceerde content. Dergelijke content bied je aan via een landingspagina, zodat je in ruil hiervoor de gegevens van bezoekers kunt verzamelen.

Het maken van een landingspagina is zo gedaan: je beschikt over een standaard template voorzien van jullie eigen huisstijl. Maar nu ben je er nog niet. Bij een landingspagina hoort namelijk ook een bedankje. Een teken van waardering dat mensen voor jouw content hebben gekozen. Een dankwoord kun je weergeven op twee manieren:

  • op dezelfde pagina: het bericht wordt op dezelfde pagina weergeven als de landingspagina.   
  • op een bedankpagina: het bericht wordt weergeven op een separate webpagina.

In dit artikel geef ik vier redenen waarom je gebruik zou moeten maken van separate bedankpagina's.  

1. Terugkeren naar website navigatie
Een goed opgebouwde landingspagina bevat geen website navigatie. Dit om jouw bezoekers op jouw landingspagina te behouden en de kans te vergroten dat zij het formulier invullen. Wanneer bezoekers hun gegevens hebben achtergelaten in ruil voor geavanceerde content, wil je ze niet langer 'opsluiten' op jouw landingspagina. Daarom is het van belang om een nieuwe pagina aan te maken waarop je jouw bezoeker bedankt. Op deze pagina kun je dan weer de volledige navigatie weergeven waardoor de bezoeker verder kan rondkijken op jouw website. Als je kiest voor een dankwoord op dezelfde pagina, dan geef je de bezoeker eigenlijk maar één keuze en dat is de website verlaten. De bezoeker heeft namelijk zonder navigatie geen optie meer om terug te keren.  

2. Nieuw aanbod presenteren
Wanneer een bezoeker een formulier heeft ingevuld en een lead is geworden, is het interessant om hem of haar een nieuw dan wel aanvullend aanbod te bieden. Op een bedankpagina heb je voldoende ruimte voor een tweede call to action. Als je op jouw landingspagina een whitepaper hebt aangeboden, zou je op de bedankpagina een case study of gratis trial kunnen presenteren. Op die manier kun je jouw lead van meer content voorzien en kom je te weten waar jouw lead nog meer geïnteresseerd in is.

3. Bedankpagina's zijn eenvoudig te maken
Iedereen die een landingspagina kan maken, kan ook een bedankpagina maken. Dergelijke pagina's zijn eenvoudig in korte tijd te maken. Creëer een template van een bedankpagina, zodat je deze steeds weer kunt gebruiken en dezelfde stijl behoudt. Zit je echt krap qua tijd? Gebruik dan één bedankpagina voor meerdere landingspagina's. Toch heeft dit niet de voorkeur. Het is beter om elke bedankpagina af te stemmen op het eerste aanbod.

4. Waardering van bezoeker
Een dankwoord op een landingspagina is vrij onopvallend en verschijnt best plotseling. Dit komt doordat de pagina wordt vernieuwd na het invullen van het formulier. Veel bezoekers lopen het bedankje dan volledig mis doordat ze de landingspagina direct wegklikken na het invullen ervan. Bezoekers waarderen het wanneer er duidelijk een dankwoord in beeld komt en krijgen zo direct een bevestiging van hun aanvraag. Ik klik zelf ook regelmatig een landingspagina weg en vraag me dan af of het wel goed is gegaan. Enige tijd later wordt mijn aanvraag wel per e-mail bevestigd, maar het is toch fijner om direct te weten dat het is gelukt.


Op welke manier bedank jij bezoekers voor het aanvragen van geavanceerde content of andere zaken? Ik ben benieuwd naar jouw aanpak!

 

Fotocredit

Laat een reactie achter!