Video

De korte video trend: ideëen en video tools voor de B2B marketeer

09 december 2016 - Geschreven door Meike Cremers

Korte_video.jpegDat visuele content steeds belangrijker wordt was al langer duidelijk. Hierbij dachten we in eerste instantie vooral aan foto’s en afbeeldingen die gedeeld worden via social media als Facebook, Instagram en Pinterest.  We zien nu dat deze en nieuw opgekomen social media de focus steeds meer verleggen naar het bewegende beeld. Korte (live) video’s zijn hot! Maar kun jij als B2B marketeer ook wat met deze trend? In dit blogartikel vertel ik over de waarde van video en de social media tools voor het delen van korte video’s. Ook geef ik een aantal ideeën voor onderwerpen waar je een video over kunt maken.

De waarde van video

In 2017 verwachten we dat de video trend een vlucht zal nemen. Facebook verwacht zelfs dat over vijf jaar het hele platform uit video zal bestaan! Waarom verkiezen we massaal beelden boven het geschreven woord? Simpel: met video kun je veel meer informatie overbrengen in een veel kortere tijd. In een tijd van informatie-overload is het heel logisch dat mensen kiezen voor makkelijk en snel te consumeren informatie.

Voor jou als B2B marketeer is het belangrijk om mee te bewegen met deze ontwikkeling. Je wil tenslotte dat jouw content je doelgroep bereikt, maar ook aanspreekt. Daarnaast is video op andere manieren waardevol:

  • Met bewegend beeld kun je veel beter de menselijke en persoonlijke kant van jouw organisatie laten zien;
  • Video is perfect voor storytelling;
  • Video draagt bij aan het neerzetten van een sterke merkidentiteit.

Social media video tools

Zoals ik al zei hebben veel social media de korte (live) video al omarmd. Welk platform geschikt is voor jouw organisatie hangt sterk af van je doelgroep. Probeer uit te vinden op welke social media jouw doelgroep actief is. Dit zijn de kanalen waarop jij het best video’s kunt delen.

Facebook Live

Facebook blijft een interessant platform voor B2B marketing. Met de Facebook Live functie, die begin 2016 is geïntroduceerd, biedt Facebook de mogelijkheid om live videobeelden te streamen naar al je vrienden. Tijdens het streamen van je video kunnen je Facebookvrienden reageren op de uitzending, wat leuke interactie met je doelgroep kan opleveren. Elke live sessie mag maximaal dertig minuten duren. De stream wordt automatisch opgeslagen als video op je tijdlijn. Handig, want zo draagt de video ook na de livestream bij aan je contentstrategie. HubSpot biedt een handige gids aan over Facebook Live voor marketingdoeleinden.

Instagram Stories

Instagram Stories, live sinds de zomer van 2016, biedt de mogelijkheid om met een combinatie van foto’s en video’s een soort verhaaltje te maken. Je kunt je verhaal opleuken met tekst en tekeningetjes. De Stories hebben een aparte plek in de app en verdwijnen na 24 uur. Dit tijdkritische element kun je slim inzetten door bijvoorbeeld een speciaal aanbod aan te bieden; een sneak-peak, exclusieve tip of tijdelijke download. Eind november is ook de mogelijkheid van live video's gelanceerd. Deze video's verdwijnen direct na afloop van de livestream. Hoewel al aardig wat merken hun weg naar Instagram hebben gevonden, benutten nog lang niet alle B2B bedrijven de mogelijkheden van dit kanaal voor contentcreatie en leadgeneration.  

Snapchat

De 24-uur beschikbare content was oorspronkelijk dé feature van Snapchat, een kanaal dat vooral onder jongeren erg populair is. Als we Instagram en Snapchat vergelijken is de eerste wat verfijnder en de tweede wat rauwer. Bedenk dus goed wat het beste bij jouw organisatie en doelgroep past. Er zijn zeker B2B bedrijven waarvan de doelgroep op Snapchat actief is. Denk maar aan HubSpot, die via Snapchat kennis deelt over wat het betekent om bij HubSpot te werken en over de inbound filosofie. Beschouw het als Inbound Recruitment.

Youtube

Het kanaal dat van oorsprong natuurlijk hét videoplatform is, is Youtube. Hier zien we dat vlogs, de videoversies van blogs, het goed doen. Bekijk dus eens of en hoe je een nieuwe of bestaande blog in videovorm kunt gieten. Bedenk dat Youtube ook een soort zoekmachine is dus maak gebruik van goede keywords!

 

Ja leuk, een video! Maar waarover?

Ik kan me voorstellen dat je denkt ‘ja leuk zo’n korte video, maar waarover moet die dan gaan?’. Enkele ideeën voor een leuke korte (live) video:

  • Behind de scenes. Geef eens een rondleiding door je kantoor of productiehal of maak een filmpje als je op pad bent met collega’s.
  • Evenementen zijn natuurlijk de perfecte gelegenheid voor live video’s. Doe verslag van het event, de presentaties, de bezoekers, de goodies enzovoorts.
  • Korte interviews of talks. Vertel kort iets over een bepaald idee, visie of inzicht. Of stel een inhoudelijke vraag aan een kennisleider binnen het vakgebied.
  • Tutorials of productpresentaties. Laat de kijker kennis maken met je dienst of product in een korte flitsende video.

Nog meer inspiratie nodig? HubSpot geeft een aantal leuke voorbeelden van live video. Vraag ook je publiek eens wat zij graag terug zouden willen zien in jouw video’s!

 

Aan de slag met video!

Met deze tips en tools kun ook jij aan de slag met het met maken van korte (live) video’s. Vergeet niet om de inbound principes toe te passen bij de voorbereiding van en in je video’s! Werk altijd met buyer persona’s, keywords en call-to-actions.

Heb jij al ervaring met het maken korte video’s? En welke social media gebruik je daar voor? Ik ben benieuwd!

videomarketing b2b

Laat een reactie achter!