B2B groeistrategie

Drie redenen om Pinterest zakelijk in te zetten

20 december 2013 - Geschreven door Suus van de Wijdeven

Depositphotos_34127395_xsPinterest is een snelgroeiende social media website en wordt door organisaties steeds vaker ingezet als marketingtool. Waar Twitter, Facebook en LinkedIn zich goed lenen voor het delen van informatieve content, wordt Pinterest juist gebruikt voor het visueel presenteren van visuele content.

Het delen van beeldmateriaal is erg populair op dit moment en als organisatie kun je daar natuurlijk je voordeel uit halen. Via Pinterest kunnen mensen op een visuele manier kennis maken met jouw producten, organisatie en content. Jijzelf en anderen kunnen afbeeldingen van jouw websites ‘pinnen’ en op een online prikbord van Pinterest plaatsen. Alle pins (afbeeldingen) worden gedeeld met vrienden.

Maar wat is het succes achter deze website en waarom zou je Pinterest zakelijk inzetten? In dit blog zet ik de drie grootste voordelen van Pinterest op een rij en vertel ik voor welke soort organisaties het toegevoegde waarde kan bieden.

1. Genereert traffic

Foto’s die op Pinterest worden geplaatst linken direct door naar de bron waar ze vandaan komen en dat is natuurlijk jouw website. Hoe meer afbeeldingen van jouw website worden gepind, hoe groter de kans dat de traffic naar je website wordt vergroot. Bovendien komt het de naamsbekendheid van jouw organisatie en producten ten goede.

2. Eenvoudig te gebruiken

Pinterest staat bekend als een zeer gebruiksvriendelijke website. Het plaatsen van beeldmateriaal op Pinterest is vrij eenvoudig en kost weinig tijd. Let er wel op dat je selectief bent bij het plaatsen van afbeeldingen en video’s. Focus op pins die jouw doelgroep leuk en interessant vindt en die betrekking hebben op jouw business.

3. Onderscheidend vermogen

Pinterest nodigt uit om mensen kennis te laten maken met je organisatie, producten en content. Ook laat je ermee zien wat voor een soort organisatie je bent. Door het delen van intern beeldmateriaal, zoals foto's van een brainstormsessie, geef je jouw volgers een kijkje in de keuken. In een sterk concurrerende markt kan Pinterest jouw organisatie onderscheiden van anderen.

 

Pinterest zakelijk inzetten?

Pinterest biedt de mogelijkheid om op een creatieve en visuele manier (je eigen) content online te plaats en delen. Voordat je Pinterest gaat toevoegen aan je marketingstrategie, zijn er twee vragen die beantwoord moeten worden:

1. Past dit sociale medium bij jouw organisatie en doelgroep? Denk je dat jouw doelgroep op Pinterest is te vinden?

2. Beschik je op dit moment en in de toekomst over voldoende visuele content?

Als je twee keer 'ja' antwoordt kan ik je absoluut aanraden om Pinterest als marketingtool toe te voegen aan je huidige marketingstrategie. Veel succes en plezier! 

Maak jij momenteel gebruik van Pinterest voor marketing doeleinden? Dan hoor ik graag jouw ervaringen met dit sociale medium!

 

content-marketing-b2b-CTA

Laat een reactie achter!