Hoe gebruik je social media en digitale PR eigenlijk?

Inbound Marketing

social mediaGebruik de juiste digitale kanalen om jouw content bij de juiste doelgroep te krijgen. In dit blog bespreken we:

  • Social media: sociale netwerken waar inhoud wordt gedeeld, waardoor gebruikers in contact komen met individuen en organisaties
  • Digitale PR: een online marketingstrategie die erop is gericht om het maximale uit de online aanwezigheid van een organisatie te halen

Door deze kanalen te benutten wordt de content zichtbaar voor het publiek, waarin zich ook jouw doelgroepen bevinden. Lees in dit blog hoe je ze toepast!

Haal alles uit social media

Onderschat de kracht van social media niet. Wanneer je aanwezig bent op relevante social media kanalen, dan kun je op meerdere manieren en op meerdere plaatsen online in gesprek gaan met je doelgroepen.

Social media strategisch inzetten bied je de gelegenheid social media te stroomlijnen met bredere business doelstellingen. Er is geen eenduidige richtlijn hoe je social media het best kunt inzetten.

Met dit in het achterhoofd hebben wij de volgende tips:

  • Bedenk welke ervaring jouw publiek op hun sociale media wenst. Mensen op Facebook zijn wars van advertorials en gesponsorde content, tenzij het zeer specifiek gericht is op een van hun behoeften
  • Denk goed na tot wie je je richt. Je kunt Facebook-advertising heel gericht inzetten voor strakke targeting
  • Bedenk welke social media het beste bij jouw doelgroep passen. Op LinkedIn kan je ook targetten, maar met een heel ander type publiek dan op Facebook
  • Overweeg het gebruik van retargeting: we hebben allemaal wel eens online advertenties gezien die ons herinneren aan producten of diensten waar we eerder interesse in hebben getoond. Wanneer je gebruik maakt van deze techniek, dan houd je langer de aandacht en interesse van jouw klanten
  • Volg alles! Integreer tracking pixels in je website om prestaties te monitoren
  • Reageer beleefd. Zelfs de meest verontwaardigde klant moet met respect worden behandeld

Stroomlijn je social media ervaringen

Aanwezig zijn op en onderhouden van social media is tijdrovend en arbeidsintensief. Een account aanmaken, inloggen op elk afzonderlijk account, vragen beantwoorden en reageren op berichten.

Het CRM van HubSpot heeft een geïntegreerd dashboard waarmee je tegelijkertijd content kunt inplannen voor meerdere accounts op meerdere berichten.

Alles zichtbaar vanuit een locatie, zodat je in een oogopslag je activiteiten op social media kunt monitoren, statistieken kunt bekijken en het effect kunt meten. HubSpot biedt met deze tool een enorme tijdsbesparing.

Aan de slag met Inbound Marketing

Het is dus belangrijk om aandacht te besteden aan jouw socials. Dit is slechts goed begin van jouw Inbound Marketing strategie, maar is slechts een onderdeel van deze strategie. 

Wil je meer lezen over Inbound Marketing? Download dan onderstaand whitepaper!