HubSpot Ads voor beginners: 3 tips

HubSpot Ads

HubSpot AdsHubSpot staat bekend om de vele mogelijkheden op het gebied van marketing automation. Maar ook op het gebied van adverteren is de tool veelzijdig. De HubSpot Ads module zorgt er bijvoorbeeld voor dat je het gedrag van leads die binnenkomen via paid media gemakkelijk kunt volgen. Ideaal als je tijd wilt besparen op het maken van rapportages of gewoon meer inzicht wilt. Toch zijn er enkele aspecten waar ik in het begin tegenaan liep. Voor iedere beginnende HubSpot Ads gebruiker heb ik daarom deze 3 tips!  

#1.    (Auto)track je advertenties

In vrijwel iedere advertentietool is het mogelijk om resultaten te bekijken. Zelf merk ik alleen dat het vaak lastig is om het overzicht te bewaren. Juist daarvoor biedt de HubSpot Ads module een uitkomst. Hier is het namelijk mogelijk om de resultaten van verschillende paid media met elkaar te combineren. Zo zie je in één oogopslag waar je het meeste waar krijgt voor je geld en kun je precies bijhouden waar nieuwe contacten vandaan komen. Tools die je kunt koppelen zijn onder andere: 

  • Google Ads
  • Facebook advertenties
  • LinkedIn Ads 

Nadat je een van de tools gekoppeld hebt, kun je auto tracking aanzetten. Hierdoor hoef je zelf geen tracking URL’s meer te maken. Doe dit dan ook zeker niet, want als je dit wel doet, zijn de resultaten in de Ads module niet accuraat meer. 

Als het niet mogelijk is om een advertentietool te koppelen die jij gebruikt (zoals Perfect Audience) zul je wel tracking URL’s moeten maken. Dit kun je gemakkelijk doen met de builder die je kunt vinden in het HubSpot Reports menu. Een extra tip: maak de tracking zo specifiek mogelijk, zodat je later altijd kunt terugzoeken waar je leads precies ‘vandaan’ komen. 

#2.    Ken de nadelen van HubSpot Ads 

Ik ben onwijs te spreken over de Ads module van HubSpot. Toch ben ik na een jaar gebruik achter een zwak puntje gekomen. Zelf maak ik veel gebruik van Google Ads waardoor het mij al snel opviel dat het maken van advertenties in de Ads module vrij beperkt is. Dit maakt het een veilige keuze wanneer je niet veel weet van Google Ads, maar gevorderden adviseer ik om advertenties direct in de Google tool te maken. 

Extra tip: mocht je de basics van Google Ads onder de knie willen krijgen, raad ik je aan om de certificeringen van Google te halen. De kleine tijdsinvestering zal zich dubbel en dwars terugbetalen doordat je betere resultaten behaalt wanneer je de volledige potentie van Google Ads benut. Ook voor andere advertentietools geldt dat je niet teveel moet vertrouwen op de mogelijkheden in HubSpot en beter de primaire tool kunt gebruiken. 

#3.    Verkies target audiences boven pixels 

Marketing pixels zijn op vrijwel iedere website te vinden. Ze meten wat je doet, waar je dit doet en hoe vaak je dit doet. Handige informatie voor moderne marketeers om advertenties persoonlijker en dus effectiever te maken. Aan pixels zit één groot nadeel: de meeste advertentietools hebben ieder hun eigen pixels en voor je het weet zit je website er vol mee. Niet ideaal voor het overzicht in de code, maar het komt ook de laadsnelheid niet ten goede. 

HubSpot heeft hier een oplossing voor: HubSpot audiences. Hiermee kun je zelf groepen websitebezoekers aanmaken, die je vervolgens kunt gebruiken in bijvoorbeeld jouw Facebook advertenties. Het gebruik is een stuk simpeler, waardoor je tijd bespaart en de kans op fouten minimaliseert. 

Succes!

Dat waren de tips! Hopelijk heb ik je op weg geholpen om meer uit de Ads module te halen. Zelf gebruik ik die op dagelijkse basis en ondanks een aantal kleine gebreken biedt het me veel voordelen. Maak jij zelf al gebruik van de HubSpot Ads module en heb je tips of tops? Laat het vooral weten in een reactie!