Inbound marketing

LinkedIn Company Page: behaal meer resultaat

26 augustus 2014 - Geschreven door Leonie van de Wolfshaar

LinkedInAls B2B marketeer zijn de ontwikkelingen op het gebied van social media soms nog maar lastig bij te houden. Er verschijnen steeds weer nieuwe platformen en bestaande platformen komen steeds weer met nieuwe functies voor de dag. Waar de één zich op visuele content richt, ligt de focus bij de ander juist op tekst. Maar zullen al deze social media succesvol blijven in de zakelijke markt?

Een platform dat zich al jaren lang staande houdt (sinds 2003!) en haar succes inmiddels al dubbel en dwars heeft bewezen is LinkedIn (wist je dat vanaf LinkedIn bijna vier keer zoveel mensen naar je website komen dan vanaf Twitter of Facebook?). Voor mij een goede reden om tips te geven over hoe je meer uit je LinkedIn Company Page kunt halen.

1. Zorg voor een heldere beschrijving

Is jouw bedrijf helder omschreven op de LinkedIn Company Page? Erg belangrijk, omdat Google bedrijfspagina's indexeert en daarbij de eerste 156 tekens van jouw beschrijving toont. Bekijk je beschrijving eens kritisch en vraag je af of deze overtuigend genoeg is. Zou jij er op klikken?

Hieronder vind je enkele voorbeelden van bedrijven die in mijn ogen goed hebben nagedacht over hun beschrijving:

Philips
Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is a diversified health and well-being company, focused on improving people’s lives through meaningful innovation in the areas of Healthcare, Consumer Lifestyle and ...

Heineken
HEINEKEN is a proud, independent global brewer committed to surprise and excite consumers with its brands and products everywhere.

BDO
Volgens BDO omvat accountancy en advisering veel meer dan alleen kennis van regels en cijfers. Mensen staan centraal of het nu gaat om een familiebedrijf of een multinational.

2. Deel visuele content

LinkedIn_top_6Voor elk social media platform geldt: als je de mogelijkheid hebt om visuele content te delen, maak hier dan gebruik van. Zo geef je een beter beeld van je bedrijf en laat je een duidelijke indruk achter bij je bezoekers. Voor LinkedIn Company Pages houdt dit in dat je prachtige banners kunt toevoegen en gebruik kunt maken van showcases. Bovendien kun je visuele content, zoals infographics, uitstekend delen via LinkedIn. Wist je dat LinkedIn op nummer één staat in de top 6 van sociale netwerken voor infographics? Gauw delen dus die visuele content!

3. Profiteer van video

Met behulp van video kun je een beter beeld schetsen van je bedrijf dan met tekst. Video's zijn krachtige marketing tools om interessante verhalen mee te vertellen die echt gezien en gehoord worden. Bovendien kun je je merk versterken door bijvoorbeeld medewerkers aan het woord te laten. Zo weten zowel potentiële klanten als sollicitanten met welk type mensen zij eventueel te maken krijgen.

HubSpot heeft een leuke en inspirerende video geplaatst op de carrière pagina van haar LinkedIn Company Page. Ik vind dat de bedrijfscultuur hier duidelijk in naar voren komt:

 

4. Stel vragen

Hoewel LinkedIn een professioneel netwerk is, is het ook een sociaal platform. Geef dan ook voldoende aandacht aan je volgers en stel ze regelmatig een vraag (bijvoorbeeld met een verwijzing naar een blogartikel). Door het stellen van vragen kunnen er interessante gesprekken ontstaan waardoor je bijvoorbeeld:

  • inspiratie krijgt voor toekomstige blogs;
  • pijnpunten van klanten achterhaald;
  • nieuwe bronnen ontdekt;
  • een relatie creëert of versterkt.

5. Betrek je medewerkers erbij

Breng medewerkers op de hoogte van je LinkedIn Company Page en moedig ze aan om deel te nemen aan discussies. Ook is het leuk dat medewerkers updates delen met hun eigen netwerk. Zorg er dan wel voor dat de LinkedIn profielen van je medewerkers professioneel en up-to-date zijn.

Heb jij nog tips om meer resultaat te behalen uit een LinkedIn Company Page? Ik hoor het graag van je!

 content-marketing-b2b-CTA

 

Laat een reactie achter!