B2B groeistrategie

Marketing in de sfeer van de Olympische Winterspelen

21 februari 2014 - Geschreven door Meike Cremers

sochiDe afgelopen dagen hebben we kunnen genieten van het succes van onze Nederlandse sporters op de Olympische Winterspelen in Sochi. In dit blog vertel ik hoe we ook zo succesvol kunnen worden in de marketing. Tips voor marketing met een gouden randje in de sfeer van de Olympische Winterspelen!

Je identiteit laten zien zoals bij de opening van de Spelen

Bij elke Spelen pakt het gastland groots uit tijdens de opening, zo ook dit jaar door Rusland. Het is tenslotte de perfecte gelegenheid om het land in de etalage te zetten. Rusland presenteerde zichzelf met typische onderdelen uit hun cultuur zoals het Russisch ballet en de Trojka paarden. Zo zie je dat het in je presentatie belangrijk is om je eigen identiteit te laten zien. Op die manier onderscheid je je van anderen en laat je bij het publiek een duidelijk beeld van jezelf achter. Je kunt de identiteit van jouw organisatie bijvoorbeeld presenteren in een slogan, de huisstijl, de social media uitingen en op de website. In het blogartikel over organisatie identiteit lees je meer over hoe je als organisatie kunt laten zien wie je bent.

Lange termijn denken als een langeafstandsschaatser

Als markteers begeven we ons in een dynamisch veld: de snelle en onvoorspelbare vooruitgang van het internet, mobile en social media zorgen voor een constante stroom aan nieuwe kansen en uitdagingen. Het kan soms verleidelijk zijn om bij de komst van een interessante nieuwe tool meteen in te stappen en er als een speer mee van start te gaan. In dit soort situaties kunnen we leren van de langeafstandsschaatsers: zij kunnen niet met een sprint van start gaan. Zij moeten vooruit denken en hun krachten efficiënt verdelen over de kilometers. Het is dan ook verstanding om eerst een plan te maken voordat je begint met een nieuwe tool of social medium. Wat wil je met een nieuwe tool bereiken? Of welke doelgroep hoop je te bereiken met een nieuw social medium? Met een dergelijk plan voorkom je fouten en risico's in de beginfase en zorg je voor succes op lange termijn.

Samenwerken zoals bij curling

Het delen van kennis en informatie is belangrijk, zeker bij inbound marketing. We moeten dan ook samenwerken met klanten, concurrenten en andere vakgebieden. De kracht van samenwerking is goed te zien tijdens de Olympische Winterspelen bij de sport curling. In teams van vier wordt volgens een vooraf bepaalde strategie een steen geworpen en met behulp van bezems wordt de baan van de steen verlengd of veranderd. Samen werk je naar een gemeenschappelijk doel toe. Als marketeers willen we natuurlijk allemaal ons vakgebied verder ontwikkelen. Dat kunnen we doen door goed te luisteren en te discussiëren met onze klanten en doelgroepen en ook met elkaar. Ook kunnen we leren van andere vakgebieden. Meng je daarom eens in LinkedIn groepen voor het volgen van discussies of ga naar relevante congressen en andere bijeenkomsten.

Creatief / origineel zijn als de kunstrijders

In het kunstschaatsen gaat het niet alleen om de hoogste sprongen of de meeste pirouettes. De ijsdansers moeten naast een goede techniek ook een goede presentatie hebben. Marketeers kunnen ook voor de ‘originaliteitsprijs’ gaan. Het feit is dat veel marketingbureaus namelijk eenzelfde soort strategie hanteren. Het is dan de presentatie van een bureau die de doorslag kan geven voor een klant. Probeer daarom creatief en out of the box te denken om jouw strategie op een originele wijze te presenteren. Een goed voorbeeld hiervan geeft digital marketing bureau Interaktiva: 'we create digital love'.

Er dicht op zitten zoals bij shorttrack schaatsen

Shorttrack blijft toch een aparte sport. Vier schaatsers die elkaar op de hielen zitten en hier en daar een duwtje uitdelen. De shorttrackers moeten goed opletten want wie er niet dicht genoeg op zit valt af en verliest. Op het internet en social media is het een kwestie van snel, sneller, snelst. Ook daar is het van belang om er dicht op te zitten. Vooral in het contact met stakeholders is accuraatheid belangrijk. Als stakeholders bijvoorbeeld via Twitter contact met jouw bedrijf opnemen verwachten zij ook snel een reactie. Niet snel genoeg reageren kan resulteren in een ontevreden klant. Zorg daarom voor een correcte monitoring van je social media kanalen en goede webcare. Accuraatheid is ook belangrijk bij je lead management. Zorg ervoor dat je potentiële klanten meteen 'beet pakt' en leidt ze door de sales funnel. Dit laatste kan op meerdere manieren maar altijd geldt: als je er niet dicht op zit zal de potentiële klant nooit verder de funnel in komen. In dit blogartikel lees je over verschillende mogelijkheden voor lead management.

Door welke Olympische sport raak jij geïnspireerd voor je marketingstrategie?

New Call to action

 

Fotocredit

Laat een reactie achter!