Werken bij HM

Mijn eerste maand als HM Growth Manager

04 juni 2019 - Geschreven door Marleen van der Zwan

HM Growth ManagerBest spannend vond ik het, om als Growth Manager aan de slag te gaan bij Heuvel Marketing. Niet omdat ik bang was dat ik het niet naar m’n zin zou hebben. Na het lezen van de enthousiaste vacature op LinkedIn was ik namelijk al snel overtuigd dat ik wel binnen het gezellige team zou passen. De uitdaging zat er meer in dat HubSpot voor mij een redelijk nieuwe tool was. Inmiddels raak ik steeds bekender met HubSpot en vind ik het onmisbaar in mijn werk. Maar hoe is mijn HubSpot en inbound marketing kennis zo snel bijgespijkerd? In dit blog mijn gedachtes over mijn eerste maand bij Heuvel Marketing als Hubspot-newbie.

Inwerken 2.0

Laat ik voorop stellen dat mijn collega’s echt hun best hebben gedaan om mij als nieuwe collega welkom te heten. Zo stond er op mijn eerste werkdag een leuk kaartje op m’n bureau klaar met een doos Tony Chocolonely’s. Die chocola zou later nog goed van pas komen, om me een energieboost te geven tijdens de uitdagende onboarding opdracht. Ik had namelijk een inwerkopdracht gekregen waarbij ik in drie weken een volledige groeistrategie moest verzorgen voor een (zelfbedacht) bedrijf waarbij de onderdelen inbound marketing, sales en service gaandeweg aan bod zouden komen. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik me op dag 1 even afvroeg hoe ik dat allemaal zelf voor elkaar moest boksen. Maar al gauw ontdekte ik dat de trainingen van mijn coachende collega’s me per onderdeel precies bijbrachten wat ik moest weten. Zij hielpen mij namelijk ieder vanuit hun eigen specialisme op weg. Handig, want zo kwam ik er meteen achter wat mijn collega’s en toekomstige projectleden voor kennis in huis hebben; informatie die ik nodig ga hebben als projectmanager. Die inwerkopdracht, daar was duidelijk goed over nagedacht!

HubSpot helpt je

Naast het werken aan de opdracht ben ik ook aan de slag gegaan met de online leerschool HubSpot Academy waarin vrolijke Amerikanen in filmpjes uitlegden wat bijvoorbeeld dat Flywheel precies behelst. Alhoewel het soms enige zelfdiscipline vereiste om bij de les te blijven, was dit voor mij een laagdrempelige manier om snel mijn kennis te vergroten. En al snel ging ik ook zelf inhoudelijk de Attract, Convert, Close en Delight fasen vertalen naar output voor mijn “fictieve” bedrijf. Fictief of niet, je gaat alsnog vrij fanatiek aan het werk om een zo compleet mogelijke lead nurturing workflow in te richten, of een blog te schrijven die zo goed mogelijk aansluit op je content offer, of een zo passend mogelijk promotie plan te bedenken. En dat was zeker niet gelukt zonder de handigheidjes van HubSpot (en veel support van collega’s). Des te leuker was het om na de afrondende presentatie te horen dat ik er duidelijk m’n best op had gedaan. Dat geeft vertrouwen!

Eten; ook heel belangrijk

Ik zei het al eerder, bij het lezen van de vacature had ik al een vermoeden dat het met de gezelligheid wel goed zou zitten bij Heuvel Marketing. En die vermoedens werden al snel bevestigd. Op Tweede Paasdag werd er uitgebreid de tijd genomen om met elkaar te ontbijten en ontdekte ik dat een van mijn mannelijke (!) collega’s hele creatieve gevulde ei kuikentjes kan maken en weer een andere collega een heerlijk bananabread kan bakken. Eten lijkt wel een beetje de rode draad in de ontspanning. Op de WoMiBo gingen we niet aan de borrel, maar trakteerden we onszelf op een lekkere salade met als toetje ijs. Het eerste Heuvel Marketing teamuitje wat ik mee mocht maken was ook weer een mooie combi van eten en drinken. Al moesten we hier nog wel zelf aan de bak; Bossche Bollen moesten er gemaakt worden, maar dan wel al zingend, half verkleed. Zie je het voor je?

En dan ben je er nog niet

Na mijn stoeien met het bedenken van een groeistrategie voor een fictief bedrijf, volgt nu natuurlijk het echte werk. Eerst krijg ik de gelegenheid om bestaande projecten te schaduwen en projectmanagement taken te trainen door bijvoorbeeld rollenspellen met collega’s. Met als doel dat ik straks projecten kan overnemen en nieuwe projecten kan gaan begeleiden. Uiteraard blijf ik nog bijleren via de HubSpot Academy en probeer ik mijn eigen specialisme te vinden. Maar één ding staat vast: deze Onboarding heeft mij goed klaargestoomd voor de mooie rol van Heuvel Marketing Growth Manager.

Wil jij ook je gaan onderdompelen in de Inbound methode en een Moderne Marketingstrategie gaan ontwikkelen? Download dan onderstaand e-book.

                                             Moderne B2B Marketing

Laat een reactie achter!