Werken bij HM

Mijn eerste maand als junior bij Heuvel Marketing

05 oktober 2018 - Geschreven door Kim Blanken

Mijn eerste maand als junior bij Heuvel Marketing

Een maand geleden begon ik bij Heuvel Marketing als Junior Moderne Marketing Consultant. Op mijn eerste dag lag er direct een reep Tony’s Chocolonely op me te wachten, dat was nog eens een warm welkom. Vol enthousiasme ging ik aan de slag en wat heb ik het naar mijn zin gehad de afgelopen maand! Benieuwd naar mijn key take aways? In dit blog vertel ik je er alles over.

Tools, tools en nog meer tools

Voordat ik begon bij Heuvel Marketing had ik wel van verschillende tools gehoord, maar ermee werken is toch anders. Zo gebruik je alleen voor het publiceren van content al verschillende tools. Tijdens de sollicitatieprocedure had ik een blog geschreven over contentmarketing. Hier moest nog een afbeelding bij gezocht worden voordat deze ingepland kon worden in HubSpot. Tip van mij: Unsplash heeft de mooiste gratis rechtenvrije afbeeldingen! Het inplannen in HubSpot bleek een stuk makkelijker dan ik vooraf had verwacht, dus dat scheelde. Teamwork, de planningstool, duurde iets langer om onder de knie te krijgen, maar gelukkig snap ik na een maand nu wel eindelijk hoe ik taken inplan. Zo weet ik nu dat elke taak dagelijks laten terugkomen geen goed idee is.

Oneindig veel nieuwe kennis opdoen

Toen ik begon bij Heuvel Marketing had ik geen idee welke werkzaamheden me te wachten stonden. Natuurlijk wist ik de richting, namelijk techniek en advertising. Over deze onderwerpen wist ik al het één en ander, maar toch leer ik elke week nog bij. Zo haalde ik bijvoorbeeld mijn Inbound certificering, op de HubSpot Academy. Als cadeau voor deze mijlpaal kreeg ik een prachtige button van mijn collega’s die bij Inbound 2018 in Boston geweest zijn.

Een van mijn leerdoelen voor de eerste periode bij HM was Google Tag Manager. Toen ik hoorde dat een klant dit nodig had, heb ik mijzelf hier volledig op gestort. Het duurde een aantal uur voordat ik wist hoe het moest. Na alles gecheckt te hebben, ging de implementatie live en werkte het precies hoe ik het voor ogen had. Victory!

Op 19 september ben ik voor het eerst naar een HUG geweest, waar ik al een tijd naar uit keek. Ik had geen flauw idee wat ik kon verwachten, vooral van het contact met bezoekers van de HUG. Gelukkig had ik twee hele lieve collega’s bij me die mij aan iedereen voorstelden. Naast de leuke gesprekken, kwamen ook de belangrijkste key take aways van Inbound 2018 aan bod. Als ik terugkijk op HUG #13 was het niet alleen leerzaam, maar ook superleuk. Ik kijk er dan ook erg naar uit om ook weer aanwezig te zijn bij de veertiende editie in November.

De werksfeer

Terwijl ik dit blog schrijf, besef ik mij hoe goed er hier voor me gezorgd wordt. Bij iedereen kan ik terecht voor vragen en daardoor leer ik gigantisch veel. Niet alleen kennis is namelijk super belangrijk, maar ook de denkwijze van een marketeer is essentieel. Gelukkig zijn alle belangrijke rollen die een modern marketingteam nodig heeft vertegenwoordigd en dat merk je. Geen vraag is te gek en een antwoord kan altijd gevonden worden als deze er nog niet is!

Benieuwd of we op dit moment vacatures hebben die bij jou passen? Klik dan op onderstaande knop.

Ook aan de slag in moderne marketing? Bekijk onze vacature pagina!

Laat een reactie achter!