Werken bij HM

Mijn eerste maand bij een Inbound Marketing Bureau

10 oktober 2017 - Geschreven door Mara Griep

Inbound marketing bureau

Oktober is inmiddels aangebroken en dat betekent dat mijn eerste maand als junior moderne marketing consultant erop zit. Het klinkt cliché maar toch is het de waarheid: wat heb ik veel geleerd de afgelopen weken! Met een diploma op zak en de nodige stage-ervaring begon ik met frisse moed aan mijn eerste grote-mensen-baan. Wil je weten hoe ik mijn eerste maand bij een Inbound Marketing bureau heb beleefd? Lees dan snel verder!

De eerste week: HubSpot

Waar ik eerst mijn schouders ophaalde bij het horen van termen als meta description, lead nurturing, workflows en optimalization, weet ik nu wat het betekent en misschien nog belangrijker, hoe en waarom het gebruikt wordt. En dat dankzij de Hubspot Inbound Marketing Training. Mijn eerste week bij Heuvel Marketing stond in het teken van Inbound Certified worden. De training bestaat uit verschillende video’s waar begrippen als buyer personas, keyword onderzoek, bloggen en call-to-actions uitgelegd worden. Zoals je al hoort, eigenlijk ben je nooit uitgeleerd! Tijdens mijn studie had ik namelijk nog nooit gehoord van Inbound Marketing. Maar tientallen video’s en een examen verder, kreeg ik mijn Inbound Certification (die nu pronkt op mijn LinkedInpagina). Deze kennis kwam ook goed van pas bij het HubSpot User Group evenement in Nieuwegein dat ik bezocht heb. Ik schreef daar ook al een blog over.

De tweede week: Social media

Natuurlijk staat je eerste maand ook vaak in het teken van kennismaken. Niet alleen met je nieuwe collega’s, maar ook met klanten. Ik kreeg de taak om social media berichten in te plannen door middel van Hubspot en Hootsuite. Kanalen als Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ passen helemaal bij mijn generatie. Maar deze social media kanalen op een zakelijk manier inzetten, is toch weer een ander verhaal. Je moet denken aan de bronvermelding en goede hashtags toevoegen. Nu ik het onder de knie heb ga ik er wekelijks mee aan de slag. Want online zichtbaarheid vergt natuurlijk continue aandacht. Het handige van tools als HubSpot en Hootsuite vind ik dat je het resultaat van je investering kunt meten. Dat wil zeggen dat je kunt laten zien hoeveel mensen je hebt bereikt met je bericht, hoeveel mensen op een link hebben geklikt en ga zo maar door. Ik kijk er naar uit om hier meer over te leren!  

De derde week: HubSpot website bouwen

Naarmate de maand vorderde, werd mijn to-do lijstje langer. Eén van de leukste taken die ik tot nu toe geleerd heb, is meehelpen met websites bouwen in HubSpot. Het werd tijd om mijn skills, die ik geleerd had tijdens de Inbound training, in de praktijk te brengen. Het begon met het maken van productpagina’s, waar ik teksten, afbeeldingen en downloadbare content mocht invoegen. Ik leerde ook om de HubSpot pagina instellingen in te vullen. Denk bijvoorbeeld aan een duidelijke URL en paginatitel en een meta description met keywords. Als je meer wil weten over het bouwen van een website, bekijk dan eens dit blog.

De vierde week: Bloggen 

Een belangrijke pijler van inbound marketing is het bijhouden van een blog. Met een blog kun je nieuwe bezoekers aantrekken, antwoord geven op hun vragen en daarmee vertrouwen opbouwen bij potentiële klanten. Wanneer je een blog schrijft, houd je rekening met de behoeften en uitdagingen van jouw doelgroep. Op deze manier kies je een aantrekkelijk onderwerp. Een blog heeft een duidelijke structuur. Vanzelfsprekend begin je met een titel en een inleiding die uitnodigt om verder te lezen. Maak korte alinea’s met heldere tussenkopjes en schrijf een sterke afsluiting. Daarnaast zorg je ervoor dat je keyword in de titel en meerdere malen in je blog voorkomt. Ook zorg je voor een duidelijke call-to-action, zodat je bezoekers kunt converteren naar leads.

Dit is nog maar een klein deel van wat ik in mijn eerste maand bij een inbound marketing bureau geleerd heb. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het leuke Heuvel Marketing team waarin ik terecht ben gekomen! In de komende maanden ga ik me verder verdiepen in inbound marketing. Staan er in dit blogartikel nou termen die bij jou vragen oproepen? Laat dan gerust een reactie achter. 

Benieuwd of je ook aan de slag kan bij Heuvel Marketing? Check de vacatures!

Ook aan de slag in moderne marketing? Bekijk onze vacature pagina!

Laat een reactie achter!