Werken bij HM

Mijn eerste maand bij Heuvel Marketing: van warm land naar warm welkom

16 oktober 2018 - Geschreven door Anouk van Alphen

Foto blog 2-1In september begon ik als Junior Moderne Marketeer bij Heuvel Marketing. In dit blog vertel ik je graag wat meer over mijn eerste weken. Waar heb ik mij de eerste werkdagen mee bezig gehouden? Wat heb ik geleerd en niet onbelangrijk: wat houdt mij in de rest van m’n leven zoal bezig? Lees verder voor alle ins en outs!

Au pair in Spanje

Een welkome afwisseling op mijn studie Communicatie & Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit zijn mijn zomers in Spanje. Zo vertrok ik afgelopen zomer voor het vierde jaar op rij als au-pair naar mijn Spaanse familie in Lebrija. Lebrija is een klein dorpje in Zuid Spanje, gelegen tussen Cádiz en Sevilla. Ik woonde daar samen met kinderen Blanca (links) en Lucía (rechts) en hun ouders. Een hecht gezin waarin veel tijd wordt besteed aan familie, sport en lekker eten. Zo is één van m’n favoriete gerechten salmorejo. Een koude tomatensoep, vergelijkbaar met gazpacho, maar dan wat dikker. Zoek het recept maar eens op ;-) Daarnaast heb ik me beziggehouden met mijn scriptie over archetypen. Hoe je archetypen in kunt zetten voor een sterker merk vertel ik je binnenkort in een nieuw Heuvel Marketing blog. Op 3 september vloog ik, met mooie herinneringen én een mooi vooruitzicht, weer terug van Sevilla naar Eindhoven. Klaar om aan de slag te gaan als Junior Moderne Marketeer bij Heuvel Marketing!

Foto Blog 1-1
Op een bruiloftsfeest met mijn Spaanse familie

HubSpot en inbound marketing

Op 6 september had ik samen met collega Kim (even nieuw als ik) mijn eerste werkdag. Een goed begin met een warm welkom door Robbert, Bas en mijn favoriete Tony Chocolonely (Hazelnoot). Daarnaast kregen we ook een digitaal welkom door Nynke, Inge, Florie en Meike die op dat moment voor HubSpot in Boston waren. Het onboarden kon beginnen! We kregen presentaties over waarom Heuvel Marketing voor inbound marketing staat en hoe Heuvel Marketing ook zelf klanten genereert met deze marketingmethode. Daarnaast werden we klaargemaakt voor een eerste kennismaking met HubSpot. We kregen daarbij antwoord op vragen als wat is HubSpot, hoe is HubSpot ontstaan, wie zijn de makers en wat is de gedachte achter het product? Zo wisten we na de eerste dag in ieder geval dat HubSpot marketing automation software is, Amerikanen Brian Halligan en Dharmesh Shah de oprichters zijn en dat HubSpot klantgegevens genereert door middel van inbound marketing.

Ehm.. wat is inbound marketing?

Daarna volgde natuurlijk de vraag wat inbound marketing dan precies is. Kort door de bocht houdt dit in dat klanten naar jou toekomen in plaats van andersom door kennis van je vakgebied te delen. Ik zeg expres “kort door de bocht”, want er komt behoorlijk wat bij kijken. Stap voor stap gaan we nu steeds dieper in op de betekenis en leren we meer over verschillende technieken die we kunnen inzetten. Daarna was het tijd voor het behalen van ons eerste HubSpot Inbound-certificaat. Amerikaanse HubSpot-collega’s legden ons in video’s, vol enthousiasme, de basis van HubSpot en inbound marketing uit. Want om HubSpot aan anderen uit te kunnen leggen, moet je er natuurlijk eerst zelf mee kunnen werken.

Overzicht houden

Naast veel nieuwe kennis over inbound marketing en HubSpot bestonden de eerste dagen ook uit voorbereidingen voor een georganiseerde werkomgeving en planning. Denk aan de aanmaak van een e-mailadres, agenda, tabbladen en labels. Ook werden we wegwijs gemaakt in teamwork, het programma waarin alle klantprojecten staan en waarin taken aangemaakt kunnen worden om zo de projecten, maar ook het geheel overzichtelijk te houden. Daarnaast heb ik veel uitleg gekregen over de klanten en de projecten die we voor ze doen. Wat voor product of dienst levert het bedrijf? Welke afspraken zijn er tussen de klant en Heuvel Marketing gemaakt (dus welke content moet er geleverd worden om de marketingcampagnes in te vullen)? En wat is de planning op grond van deze afspraken?

Foto blog 3-1 
HubSpot-stickers: een souvenirtje uit Boston van Nynke, Inge, Florie en Meike

10-4-1 regel

Nu ik dit schrijf, zit ik alweer in mijn derde week bij Heuvel Marketing. Het zijn elke keer weer leerzame, productieve, maar ook gezellige dagen. Naast het kennismaken en leren werken met nieuwe programma’s heb ik al enkele blogs geschreven, zowel voor Heuvel Marketing als voor klanten. Ook heb ik me beziggehouden met het schrijven van de nieuwsbrief voor Heuvel Marketing. Daarnaast heb ik uitleg gekregen over de 10-4-1 regel en aan de hand daarvan social mediaberichten geschreven en ingepland voor bedrijven op Twitter, LinkedIn en Facebook. Deze 10-4-1 regel houdt in dat je 10 berichten met externe links per week post (zoals interessante nieuwsberichten van marketingwebsites), 4 berichten met interne links (zoals links naar eigen blogs) en 1 bericht met een link naar een landingspagina post. Dit is de pagina met daarop bijvoorbeeld een whitepaper of eBook. Kortom, ik houd me met name bezig met het schrijven van content en de verspreiding ervan. En dat komt goed uit, want schrijven doe ik graag, over welk onderwerp dan ook!

Input en output

Daarnaast voorzien Kim en ik onszelf ook van voldoende input om voldoende output te kunnen leveren. Niet alleen door het lezen van informatieve teksten, maar ook door het nuttigen van voldoende lekkers. Zo lunchen we tussen de middag gezamenlijk aan de grote lunchtafel waar het (van kipfilet tot schuddebuikjes) aan niets ontbreekt. Aan lunch en lekkers zal het dus zeker niet liggen! Afgelopen weken lag de nadruk meer op input: leren over Hubspot, inbound marketing en de kennismaking met huidige klanten. Ik kijk er naar uit een steeds grotere bijdrage aan de output te gaan leveren.

Benieuwd of het moderne marktingvak ook iets voor jou kan zijn? Bekijk onze vacatures en leer meer over werken bij Heuvel Marketing.

Ook aan de slag in moderne marketing? Bekijk onze vacature pagina!

 

Laat een reactie achter!