HubSpot

Onze 5 favoriete HubSpot CMS integraties voor marketeers

07 augustus 2020 - Geschreven door Marleen van der Zwan

Onze 5 favoriete HubSpot CMS integraties voor marketeersZoals het vaak gaat als er veel aanbod is; het maakt de keuze niet bepaald makkelijker. En zo is het ook een beetje met de duizenden integraties die beschikbaar zijn voor het HubSpot CMS. Wat is nou de beste HubSpot-integratie voor de marketingactiviteiten van jouw organisatie? En wat kan je precies met zo’n integratie? Vragen waar veel marketeers mee zitten en dus is het hoog tijd om wat te delen over onze favoriete HubSpot-integraties voor marketeers. Lees ook zeker verder als je nog niet zo bekend bent met de HubSpot-integraties, want in dit blog vind je ook wat zo’n integratie is en hoe je ermee aan de slag gaat.

Wat zijn integraties?

Om het even heel simpel te houden: stel jij hebt een MacBook laptop met een lading oude series die je wilt bingen, maar je bekijkt ze liever op een groot tv-scherm, dan zou je een hdmi kabel kunnen gebruiken om ze op je tv te kijken. Een integratie werkt ongeveer hetzelfde. In dit voorbeeld is je laptop de software, de kabel de integratie, en de tv de applicatie. In het geval van de HubSpot-integraties zal het niet altijd zo simpel gaan en vraagt het ook zeker wat voorbereiding aan jouw kant, waarover mijn collega Florie meer vertelt in dit blog.

 

Waarom HubSpot-integraties?

HubSpot is een omvangrijk platform met vele functionaliteiten. Zeker als je HubSpot CMS combineert met de Marketing Pro Hub, heb je alles in huis om je website in te zetten als marketingtool. Toch zul je voor bepaalde specifieke functionaliteiten op zoek moeten naar aanvullende tools. Denk bijvoorbeeld aan een webshopfunctionaliteit, een tool voor events of nog uitgebreidere website analytics. Je wilt echter wel dat de data die je in deze apps verzamelt, centraal wordt verzameld in je hoofdplatform: HubSpot. Kies dan ook altijd voor tools die een integratie hebben met HubSpot. Zo zorg je bijvoorbeeld dat die eventaanmeldingen ook in HubSpot account komen te staan.

 

Hoe kom je aan zo'n HubSpot-integratie?

In het geval van de HubSpot-integraties kan je deze allemaal vinden op de HubSpot Integraties & Applicaties Marketplace. Hier kan je zoeken naar verschillende soorten applicaties en kom je meer te weten over de functies, om er vervolgens een uit te kiezen en te installeren. Bestaat er geen integratie met de tool van jouw keuze? Dan kun je deze met behulp van bijvoorbeeld Zapier of PieSync alsnog koppelen met HubSpot.

 

Onze favoriete HubSpot CMS integraties voor marketeers

Inmiddels zijn wij bekend met een flink aantal integraties en omdat er dus zo veel integraties beschikbaar zijn, geven we hierbij 5 favorieten voor marketeers. Ik maak hierbij een onderverdeling naar het doel van de integratie (al overlapt dat vaak).

Video conferencing en webinar-integratie

In het huidige tijdperk van thuiswerken hoef ik je niet meer uit te leggen hoe handig de video conferencing en webinar platforms zijn. Met een integratie wordt het hosten en opvolgen van ieder online event nog eenvoudiger.

Zoom
Een populaire integratie is de Zoom-integratie voor HubSpot. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig een Zoom Meeting link toevoegen aan je HubSpot emails, maar kan je ook automatisch een Zoom Meeting link aan je HubSpot Meeting link koppelen. Ook de koppeling met Zoom Webinar is heel handig omdat je de aan- en afwezigheid van HubSpot contacten bij een webinar kunt bijhouden. Zo kan je voorafgaand aan een webinar al een follow-up proces inrichten voor de deelnemers. Maar je verzamelt ook handige gegevens van de aanwezigen: je kan bijhouden wanneer contacten zich registreren, welke webinars ze bijwonen en hoe lang ze doorgaans blijven.
Het kan dus zeker handig zijn om je HubSpot CRM te koppelen aan het platform, vooral als jouw team al gebruik maakt van Zoom.

Let op; voor het bijhouden van de aanwezigheid van webinars moet je wel een betaald Zoom account hebben: de webinar pro package vanaf $14,99 per maand of de video webinar add-on.

 

Analytics & data-integratie

Met integraties als deze kun je data op verschillende manieren analyseren en ervoor zorgen dat alle informatie overzichtelijk terug te vinden is in je HubSpot-account.

Lucky Orange
Met de Lucky Orange-integratie voor HubSpot kun je de website bezoeken van (specifieke) contacten bekijken en de mate van interactie met je website analyseren met behulp van onder andere heatmaps. Denk aan zaken als: wat trekt hun aandacht? Hoe verlies je een lead op de website? Je kunt opnames toewijzen aan contacten waarvan je graag meer over hun website-ervaring wilt weten. Wat wij ook nuttig vinden om te analyseren; een lead die een klant is geworden, zodat je meer inzicht krijgt in de buyer journey.

Maar omgekeerd geldt natuurlijk ook dat je kunt uitvinden waar je de aandacht van je HubSpot-contacten verliest (de drop-off points), wat zijn de zwakke plekken van je website? Misschien is het dan tijd om aanpassingen te doen en zo je conversie te vergroten.

 

SEO-integratie

HubSpot biedt je inzichten in organisch websiteverkeer, maar geeft nog weinig prijs over de specifieke keywords waarop je gevonden wordt. Met een SEO-integratie verrijk je je HubSpot analytics.

Google Search Console
Met de Google Search Console-integratie voor HubSpot kan je de data van Google Search Console en HubSpot combineren. Zo wordt snel inzichtelijk hoe leads de website hebben gevonden en waar je aanpassingen moet doen om het organisch verkeer naar je website pagina’s te verbeteren. Je kan bijvoorbeeld de keywords of woordgroepen zien waar mensen naar zoeken wanneer je website in de Google resultatenpagina verschijnt. Deze input kan jou goede ideeën geven voor nieuwe content, omdat je het kan baseren op keywords waar prospects daadwerkelijk naar zoeken.
Maar wat ook nuttig is, zeker als je een vrij nieuwe website hebt, zijn de meldingen die je in je HubSpot-account krijgt wanneer er bepaalde issues zijn ontdekt op je website, met betrekking tot bijvoorbeeld 404-pagina’s.

 

Leadgeneratie-integratie

Met een leadgeneratie-integratie wordt alle informatie van je leads automatisch gesynchroniseerd met je HubSpot-account, zodat je deze data kunt gebruiken voor je marketingactiviteiten.

Typeform
De Typeform-integratie voor HubSpot helpt je bij het maken en ontwerpen van web- en mobiele formulieren voor leads. Je kan bijvoorbeeld interactieve formulieren maken voor leadgeneratie, maar ook de enquêtes en quizzen vinden wij handig. De antwoorden worden met de integratie automatisch naar je HubSpot-account gestuurd, zodat je de resultaten en reacties eenvoudig kan bekijken en verzamelen met behulp van custom properties bij je HubSpot contacten (of er wordt een nieuw contact aangemaakt).
Aan de hand van de resultaten of scores kan je de doelgroep weer segmenteren en dit bijvoorbeeld weer opvolgen door in HubSpot een relevante campagne te maken.

Let op; inmiddels is de Typeform software een betaald platform geworden voor $50,- per maand.


Video-integratie

Niets trekt tegenwoordig meer de aandacht dan video. Met een video-integratie kun je video’s gemakkelijk integreren op je website, heb je toegang tot video analytics en voeg je CTA’s en formulieren toe aan je video’s.

Vidyard
Met de Vidyard-integratie voor HubSpot voeg je eenvoudig video's toe aan je HubSpot-e-mails en landingspagina's en volg je de individuele kijkgegevens van je HubSpot-contacten. Zo kan je eenvoudig je leads kwalificeren en segmenteren op basis van hoe ze met je videocontent omgaan. Met de Vidyard HubSpot-integratie kan je dus interessante data verzamelen van je HubSpot-contacten; van hoe lang ze keken tot welke video’s ze hebben bekeken. Hier kan je dan weer een geautomatiseerde lead nurturing workflow aan koppelen, voor de contacten die het meest geïnteresseerd zijn in je video content.
Wat we heel handig vinden is dat je met deze integratie ook gelijk een HubSpot formulier of link naar een webpagina kan toevoegen aan de video zelf. Zo maak je eenvoudig van een video een toffe leadgeneratie tool.

Let op; om gebruik te maken van deze Vidyard-integratie moet je wel een betaald Starter of Plus account bij Vidyard hebben vanaf $150,- per maand.

 

Handige HubSpot-integraties zodat jouw organisatie kan groeien

Dit is maar een fractie van de HubSpot-integraties die jouw organisatie sterker kunnen maken, doen groeien en vooral jouw baan ook iets makkelijker maken. Ga daarom zeker op ontdekking in de HubSpot App Marketplace en bekijk of onze favoriete marketeer integraties ook wat voor jouw organisatie zijn. Wil je eerst meer weten over de mogelijkheden van moderne marketing? Download dan onderstaand e-book.

Moderne B2B Marketing

Laat een reactie achter!