Inbound marketing

Twitter banner: 5 voorbeelden voor inspiratie

30 mei 2014 - Geschreven door Leonie van de Wolfshaar

Twitter_designBegin april introduceerde Twitter een nieuwe opzet die je als marketeer meer ruimte biedt voor visuele communicatie. Met behulp van een grote banner kun je nu nog beter laten zien waar je voor staat en/of wat je precies doet. Tot 28 mei kon je kiezen of je wel of niet gebruik wilde maken van dit nieuwe ontwerp. Vanaf vandaag heb je geen keuze meer: elk account is overgezet naar het nieuwe Twitter design. Dus jij moet er nu ook aan geloven...

Maar hoe creëer je nu een mooi Twitter design? Geen inspiratie? In dit artikel volgen vijf voorbeelden van Nederlandse Twitter accounts die in mijn ogen fraai zijn ontworpen. Bekijk deze voorbeelden snel en doe inspiratie op!  

1. KLM
KLM maakt op een slimme manier gebruik van de nieuwe Twitter banner. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij communiceert via de banner namelijk hoelang het ongeveer duurt voordat je een antwoord op je online vraag krijgt. De 'wachttijd' wordt iedere vijf minuten bijgewerkt. Op het moment van de screenshot was het 43 minuten, maar vijf minuten later was het aangepast naar 46 minuten:

1._KLM

 

2. ING Nederland
Als tweede Twitter design heb ik gekozen voor ING Nederland. Deze bank speelt met haar banner in op actuele zaken. In dit geval het WK voetbal met een speciale ING WK-pool.

2._ING

 

3. Josh Veldhuizen (JOSH V)
Josh Veldhuizen, eigenaar van het fashion merk JOSH V, pakt het ook goed aan. Ze gebruikt de banner voor het promoten van nieuwe collecties. Zo kwam de 'Sahara' collectie kortgeleden uit en brengt ze deze perfect onder de aandacht met behulp van de Twitter banner. Elke vrouw krijgt meteen zin om te shoppen bij het zien van deze banner!

3._Josh_Veldhuizen

 

4. Ikea
Op het Twitter account van Ikea word je netjes welkom geheten door de banner. Zo weet je direct wat je kunt verwachten van dit Twitter account. Verder gebruikt Ikea de banner om andere social media platforms onder de aandacht te brengen.

4._Ikea

 

5. Grolsch
Het Achterhoekse biermerk Grolsch maakt ook optimaal gebruik van de nieuwe Twitter banner. Zo maakt Grolsch promotie voor tijdelijke acties, op dit moment loopt de actie: 'Maak ieder uur kans op een Grolsch minibar'.

5._Grolsch

 

Ken jij nog Twitter accounts die je zou willen toevoegen aan dit rijtje? Ik hoor het graag van je!

Twitter B2B

 

Laat een reactie achter!