Content marketing

Wéér een handige marketing tool: FotoJet.com

29 maart 2016 - Geschreven door Leonie van de Wolfshaar

marketing_toolVoor ons markteers bestaan er oneindig veel leuke, handige en interessante tools. Van SEOmonitor voor het verbeteren van jouw online vindbaarheid tot Canva voor het ontwerpen van visuele content. Tools die ons werk een stuk makkelijker maken: hoe fijn?! We kunnen het dan ook niet laten om steeds weer nieuwe ontdekkingen te doen. Deze keer lees je over een nieuwe tool in de categorie fotocollages: FotoJet.com. Ik heb de tool uitgeprobeerd en vertel hier wat je met FotoJet kunt doen en hoe het werkt.

Wat kun je doen met FotoJet?

Bij het woord ‘fotocollages’ denk je misschien niet direct aan een marketingtool. Toch is het aanbod van FotoJet hier wel degelijk op gericht. Je kunt dus veel meer met deze tool dan enkel fotocollages maken voor een verjaardagskaart. Denk aan het ontwerpen van banners voor diverse social mediakanalen. Zo maak je vrij eenvoudig een prachtige Facebook cover of YouTube banner. Maar je kunt FotoJet ook gebruiken voor het opmaken van je social media berichten, zoals Instagram posts. Wat ik zelf verder leuk vind, is het maken van een magazine of e-book cover. Voldoende mogelijkheden voor marketeers dus! En niet onbelangrijk: de tool is gratis. 

Hoe werkt FotoJet?

FotoJet maakt het je niet moeilijk. Het proces wordt je op hun gebruiksvriendelijke en overzichtelijke website simpel uitgelegd aan de hand van drie stappen:

 1. Kies een soort design: wat wil je maken?
 2. Voeg foto’s toe en maak je ontwerp.
 3. Deel of print jouw design.

Deze stappen spreken eigenlijk voor zich. Wat handig is bij het maken van social media covers is dat je altijd direct de juiste afmetingen hebt. Zo weet je zeker dat een banner bijvoorbeeld precies past en er netjes uit zal zien. Ben je niet zo handig en creatief? Laat FotoJet je dan een handje helpen en kies uit één van hun mooie templates. Met zo’n template heb je al een goed basisdesign en hoef je vaak enkel wat teksten en foto’s aan te passen.

Wel zin om creatief aan de slag te gaan? Bekijk dan bij de tweede stap, het ontwerpen, de verschillende functionaliteiten:

 • Achtergrond
  Als je een foto als achtergrond wilt gebruiken, kun je deze eenvoudig invoegen via de rechterkant ‘Add photo’. Je kunt foto’s vanaf je computer uploaden, maar ook kiezen uit je Facebookfoto’s. Wil je geen foto als achtergrond gebruiken? Kijk dan eens aan de linkerkant in de navigatiebalk bij ‘BKGround’. Daar kun je kiezen uit verschillende achtergrond patronen. Er zitten leuke designs tussen: ruitjes, strepen, sterren: noem maar op!
   
 • Clipart
  Wil je jouw design nog een extraatje geven? Maak dan gebruik van Cliparts. Je kunt kiezen uit vele soorten. Van spreekwolken tot paperclips en van mini-banners tot grappige accessoires. In een spreekwolkje kun je ook nog tekst invoegen.

 • Tekst
  Wil je een tekst boosten of juist op de achtergrond zetten? Kijk dan eens bij het kopje ‘Text’ waar je uit veel soorten lettertypen en opmaken kunt kiezen. Als je de kleur van een Sample niet mooi vindt, kun je deze uiteraard nog aanpassen naar je eigen wensen of huisstijl. 

Uiteraard heb ik het een en ander uitgeprobeerd, hieronder zie je het resultaat:

FotoJet_Collage

Dit ontwerp is misschien niet zo fraai, maar op deze manier kan ik wel de verschillende mogelijkheden aan je laten zien. Hopelijk krijg je er inspiratie van!

Ben jij al bekend met FotoJet? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen! Weet jij nog andere interessante marketing tools? Laat het mij weten in een reactie hieronder!

Meer weten over content marketing? Download dan onderstaand e-book: 

content-marketing-b2b-CTA

 

Laat een reactie achter!