Welke moderne marketing topics houden jou bezig?

Marketing topics

Welke_moderne_marketing_topics_houden_je_bezig.jpgIedere vooruitstrevende ondernemer loopt er vroeg of laat tegenaan: je bestaande marketing- en salesstrategie is niet meer toereikend om de concurrent voor te blijven. Daarom ga je op zoek naar manieren om jouw product of dienst te promoten. Zodat potentiële klanten naar jou komen in plaats van naar de concurrent. Daarvoor zijn honderden opties. Van de kleine, tijdelijke aanpak (denk adverteren) tot grotere projecten die je structureel meer klanten opleveren (denk contentstrategie). Steeds meer ondernemers komen bij het beantwoorden van deze vraag uit bij moderne marketing. Maar dan begint het avontuur pas. Want hoe pak je dit aan?

In dit artikel bespreek ik onderwerpen die jou waarschijnlijk erg bekend voorkomen. 

“Iets met SEO”

SEO, SEA, MA… ik kan me voorstellen dat je als ondernemer die nieuw is in het moderne marketing vakgebied, een beetje de kriebels krijgt van al die afkortingen. SEO is een veel voorkomende term die staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. In gesprekken die wij met ondernemers voeren, krijgen we hier vaak vragen over. SEO houdt in dat je jouw website aan de achterkant optimaal inricht voor Google en andere zoekmachines. Zij zijn namelijk (nog) niet in staat om de inhoud van een webpagina exact en volledig te begrijpen. Je moet ze daar dus een beetje bij helpen. Zo kan de zoekmachine jouw pagina’s op het juiste moment tonen. Dat moment is zodra iemand een zoekopdracht doet naar de term die voor jouw business belangrijk is. Help zoekmachines daarom een handje door jouw pagina’s te optimaliseren. Tenminste, als je wilt dat jouw website boven die van concurrenten komt te staan in het resultatenoverzicht! 

Een landingspagina maken

Waarschijnlijk weet je dat je jouw website kunt inzetten als verkoopkanaal. De meest bekende vorm hiervan is de webshop, maar als B2B ondernemer is dat voor jouw diensten waarschijnlijk onmogelijk. Jouw potentiële klant beslist niet op een willekeurige dinsdagavond dat hij een bestelling bij je gaat plaatsen. Nee, het gaat om een lang proces waarin de klant stap voor stap zijn aankoopbeslissing neemt. Landingspagina’s helpen je om in te schatten bij welke stap in dit proces je klant zich op dit moment bevindt. Op een landingspagina geef je namelijk diepgaandere kennisdocumenten weg. Registreer door middel van een formulier wie het document downloadt en vorm zo een beter beeld van die persoon. Zet al zijn interacties in een overzicht en je kunt hem beter ondersteunen in het aankoopproces.

Het nut van bloggen

“Blogs publiceren, dat levert toch niets op?!” Fout! Bloggen levert wel degelijk iets op, als je het goed aanpakt. Bloggen zonder achterliggende strategie levert inderdaad weinig op, behalve verspilde tijd. Zorg dus dat je een strategie bedenkt voordat je artikelen plaatst. Bedenk welke onderwerpen jouw ideale klant aanspreken met betrekking tot jouw business. Bepaal welke zoekwoorden hij gebruikt om informatie over die onderwerpen te zoeken op internet. Beschrijf dit onderwerp diepgaand in een e-book en zorg dat jouw ideale klant dit kan downloaden op je website. Publiceer regelmatig en zorg dat bezoekers zich kunnen abonneren op je blog. Zo trek je meer bezoekers naar je website, waarvan je een deel op den duur kunt meenemen in het verkoopproces. Beschrijf publicatiedata, onderwerpen, auteurs en zoekwoorden in een editorial kalender. Dat helpt om structuur aan te brengen. En last but not least, zorg dat je jouw blogs promoot! Deel deze op social media, neem een aankondiging mee in je nieuwsbrief en plaats de knop naar jouw blog prominent op de website. 

Wil je meer weten over Inbound Marketing?

Download de whitepaper