B2B groeistrategie

Welke WK marketingcampagne spreekt jou het meest aan?

24 juni 2014 - Geschreven door Suus van de Wijdeven

HollandNederland kleurt tijdens het WK voetbal weer oranje: volop versierde straten en huizen en mensen met oranje-outfits aan. Dit jaar werden we weer vroeg in de feeststemming gebracht door diverse spetterende marketingcampagnes. Denk bijvoorbeeld aan het populaire en snel uitverkochte juichpak van Roy Donders en het sambashirt van Heineken die Hans klok op een mooie manier introduceerde.

Sommige campagnes sloegen de plank echter mis, zoals Bavaria met de HolánDress. In dit blog zet ik de meest opvallende campagnes op een rij en geef ik tips hoe je met inbound marketing kunt inspelen op het WK.

 

Juichen met Roy Donders

De meest succesvolle WK marketingcampagne is natuurlijk die van de Jumbo. Deze winkelketen is voor het WK 2014 een samenwerking aangegaan met Roy Donders en René Frogers, een gouden koppel zo blijkt. De Juichpakken van de stylist uit het zuiden waren binnen no time uitverkocht, iets waar de Jumbo al rekening mee had gehouden. Via een nieuwe commercial werd direct, als schrale troost, de Juichpet geïntroduceerd.

 

roy_donders

 

Sambashirt van Heineken

Ook Heineken was er weer vroeg bij dit jaar. Speciaal voor het WK werd het Sambashirt ontworpen en gepresenteerd met een feestelijke commercial. Samenwerken met Bekende Nederlanders blijkt populair te zijn, want Heineken ging in zee met Hans Klok. Het Sambashirt maakt muziek, omdat er kleine sambaballen in zijn verwerkt. Heineken verzon bovendien een leuke actie, ingespeeld op de trend ‘selfie’: deel een Sambaselfie en maak kans op tickets naar Brazilië.

 

 

Hup Holland Hamsters

De Albert Heijn staat bekend om de leuke EK en WK acties. We kennen onder meer de Wuppies, Welpies en Beesies. Dit jaar pakt de winkelketen uit met de Hup Holland Hamsters. De hamsters werden al in eerdere campagnes gebruikt en zijn dus een ideaal boegbeeld voor het WK. Het oranje legioen van de Albert Heijn bestaat uit 23 Hup Holland Hamsters, gelijk aan de selectie van Oranje. Er is dus goed over deze campagne nagedacht.

 

hup_holland_hamsters

 

HolánDress geen succes

Het Bavaria jurkje was eerder een groot succes, maar lijkt nu toch te verliezen van de Juichpakken en de Sambashirts. Bij eerdere voetbaltoernooien liepen alle vrouwen in de jurkjes, maar op een gegeven moment zijn mensen toe aan iets anders. Daar had Bavaria naar mijn idee meer rekening mee moeten houden.

 

Holandress

 

Oranjeknallers

Nederlandse artiesten als Jan Smit & Johnny de Mol, René Froger en Wolter Kroes moedigen Oranje aan met hun WK hits en brengen het Nederlandse volk voor, tijdens en na de wedstrijden in de juist WK stemming.

 

Pak je kans met inbound marketing

Kortom: veel succesvolle marketingcampagnes en acties rondom het WK. Als inbound marketeer kun je hier ook van profiteren en op inspelen. Schrijf bijvoorbeeld een blog over het succes van Oranje, de gezellige WK sfeer in Nederland en de prestaties die worden neergezet door het Nederlands elftal. Probeer daarbij een link te leggen met je eigen business. Nu iedereen meeleeft met het toernooi, is het leuk om gerelateerde artikelen te lezen waarin creatief wordt ingespeeld op het WK.

 

Hoe speel jij als inbound marketeer in op het WK? Ik lees je reactie graag!

 

New Call to action

 

Fotocredit

Fotocredit

Fotocredit

Fotocredit

Laat een reactie achter!