HubSpot

Werken met HubSpot

21 mei 2021 - Geschreven door Klaas Klunder

Keep Learning written on rural road-1Iedere organisatie werkt op een andere manier met HubSpot. Bij de een werken diverse teams volledig zelfstandig met de tool. In het andere geval zijn er slechts een paar HubSpot users, maar voor wie (marketing) automation nieuw is en die veel begeleiding nodig hebben van een ervaren partner. Dan heb je nog een derde variant waarbij de resultaten tellen, maar het werk zelf volledig uit handen wordt gegeven aan de partner zodat het hoogste rendement uit de - soms vrij grote - investering gehaald wordt. Er is geen goed of fout, het gaat erom wat bij jouw huidige bedrijfsstructuur en -doelen past.

Om jezelf en je collega’s voor te bereiden op het verweven van HubSpot in hun dagelijks werk, is het verstandig om de diverse manieren om te leren werken met HubSpot alvast te verkennen. In deze blog lichten we de gratis en betaalde mogelijkheden toe om je HubSpot kennis en kunde uit te breiden. We hebben de opties gesorteerd van zelfstandige verkenning tot intensieve begeleiding.

Direct aan de slag met gratis support als back-up

Als je veel ervaring hebt met marketing- en sales automation tools, kom je een heel eind met de gratis support vanuit HubSpot zelf. In de basis zijn dit soort softwarepakketten hetzelfde, maar wat HubSpot bijzonder maakt is dat de software volledig is afgestemd op de Inbound filosofie. Wij raden je aan je eerst daarin te verdiepen om vervolgens zelf aan de slag te gaan met de software. Dat maakt een hoop duidelijk.

Je kunt tijdens je verkenningstocht gebruik maken van gratis support platforms zoals de chat- of e-mail support direct vanuit je HubSpot account. Hierbij wordt je door HubSpot consultants uit Dublin of Boston geholpen bij je vragen. Daarnaast heb je toegang tot de openbare kennisbank en kun je een account aanmaken op de HubSpot Community, waar gebruikers en HubSpot experts afkomstig van partners en HubSpot zelf elkaar op weg helpen.

Zelfstandig leren via HubSpot Academy

Zoals gezegd is HubSpot gebaseerd op de inbound methode. HubSpot begrijpt dat dit voor veel organisaties een nieuwe manier van werken is. Daarom kun je als HubSpot gebruiker je kennis over deze methode én HubSpot software verrijken via de gratis Academy. Hier vind je meer dan 400 lessen over de inbound filosofie, bedrijfsstrategie en alle tools in HubSpot.

Klassikale HubSpot training

Een stapje verder kom je uit op klassikale training. Een aantal keer per jaar komen er een aantal HubSpot consultants naar Amsterdam om klassikale HubSpot Marketing en Sales trainingen te verzorgen. Deze trainingen zijn over het algemeen gericht op de beginnende HubSpot gebruiker.

Persoonlijke HubSpot training

Als de voorgaande algemene opties niet helemaal bij jouw organisatie passen, dan is persoonlijke training van HubSpot mogelijk een geschikter alternatief. Je kunt dit bij HubSpot aanvragen via de trainingspagina. Er komt dan een HubSpot consultant naar jouw bedrijf toe voor een Inbound bootcamp of Sales proces & team training. De kosten zijn niet mals: minimaal €4.600,- per dag. Een alternatief is een persoonlijke HubSpot training volgen bij een lokale HubSpot Certified Trainer.

Volledige begeleiding van een HubSpot partner

Is jouw organisatie er nog helemaal niet klaar voor om zelfstandig aan de slag te gaan met HubSpot, dan ga je voor deze optie. Als HubSpot partner kunnen we je op twee manieren helpen: op projectbasis, bijvoorbeeld als je een bepaalde marketing campagne wilt lanceren of een specifieke sales uitdaging moet oplossen. Of doorlopend op basis van continue support. Hierbij zet je onze HubSpot, inbound marketing, inbound sales en customer success experts in om jouw doelen te behalen.

Jouw leercurve met HubSpot

Ik hoop dat deze blog je wat meer inzicht heeft gegeven in de mogelijkheden om met HubSpot te leren werken. Wil je hier meer over weten download dan onze gratis HubSpot discovery guide!

HubSpot discovery guide

Laat een reactie achter!