4 redenen om online video zakelijk in te zetten

Zakelijk video inzetten

videoVeel marketeers weten inmiddels dat online video het sterkst groeiende medium is.  Zelf merk ik ook dat het bekijken van video's via mijn smartphone of tablet steeds toegankelijker is geworden. De kwaliteit en daarmee de populariteit van online video neemt aanzienlijk toe.

Toch vragen veel bedrijven zich af hoe online video kan helpen in een marketingcampagne. Is online video een hype of een trend? En hoe helpt deze vorm van content je business?

4 redenen waarom je online zakelijke video's in moet zetten

Hieronder vier van de belangrijkste redenen waarom zakelijke video's goed werken binnen de B2B markt. 

1. Iedereen verwerkt een boodschap anders   

Bezoekers van je website of social media pagina nemen informatie op verschillende manieren tot zich. De één komt voor feiten, terwijl de ander bijvoorbeeld op zoek is naar tips. Als bedrijf wil je je potentiële klanten altijd iets nieuws brengen, ofwel ‘leren’. Zo wil je misschien informatie geven die bijdraagt aan het oplossen van een zakelijk probleem. Maar dit vereist uitleg en niet iedereen heeft zin om grote lappen tekst op een website te lezen. Met behulp van video kun je content op een andere manier bij mensen overbrengen. Visuele content is laagdrempelig en blijft langer bij mensen in het geheugen dan enkel tekst. En zo kun je beide type bezoekers bedienen. Plaats onder elke video het transcript, zodat je ook zorgt voor een betere SEO.  

2. Online video rankt hoog in Google

Met een video heb je 53 keer meer kans om op de eerste pagina van Google te komen. YouTube is na Google de grootste zoekmachine. Je kunt ook kiezen voor een andere videohost, zoals Vimeo of Wistia. Ook deze platforms scoren hoog in Google. Met een online video kun je zelfs een eigen sitemap maken. Je bepaalt dan waar je in Google op gevonden wilt worden. Als dit bijvoorbeeld ‘boekhoud software' is, dan noem je de titel van jouw video exact hetzelfde. Met de beschrijving en tags optimaliseer je jouw video voor SEO.

Een online video is eenvoudiger op de eerste plaats in een zoekmachine te krijgen dan een website. Stem je marketing daar daarom ook op af en wees de concurrentie voor.

3. Online video’s zijn makkelijk te delen

Zodra je je online video hebt geüpload kun je aan de slag. YouTube, Vimeo en Wistia maken het delen van video's erg eenvoudig. Verspreid je video's via social media en breng ze bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht. Wanneer een video als een lopend vuurtje rondgaat, noemen we dat een viral. De online video krijgt dan een sneeuwbaleffect. Hieronder zie je een leuk voorbeeld:

Om nog meer bekendheid aan je online video te geven, kun je extra actie ondernemen. Zo kun je via Facebook en YouTube campagnes opzetten waarmee je jouw video zeer gericht onder de aandacht brengt bij een bepaalde doelgroep. Hoe vaker een video gedeeld en geliked wordt, hoe sneller een viral gaat. Zo behaal je met een klein budget grote resultaten.

4. Laat de wereld je expertise zien

Elke online video is anders. Denk aan inhoud, lengte, stijl enzovoort. Een video dien je af te stemmen op je doelgroep. Of je nu kiest voor een bedrijfsfilm of videoblog, je wilt je van je beste kant laten zien. Met een online video kun je laten zien wat jouw bedrijf uniek maakt of voor welk zakelijke probleem je een oplossing hebt.

Groei als bedrijf mee met de innovatieve online wereld en ga aan de slag met online video's. In een volgend blogartikel ga ik dieper in op de verschillende mogelijkheden voor online video's.